Tak prý jsem vrah

Je to samozřejmě složitější. Poradil jsem skvělé kamarádce, a za to, že její bývalý byl slaboch, vážně nemůžu. Chlap, který není schopen zabezpečit rodinu, je u mě nula.

Lenka je výborná holka tady od nás z Budějicka a také jedna z mých nejlepších kamarádek. Jenomže na manžela měla smůlu. Prý podnikal, ve skutečnosti však nasekal dluhy, a manželku s dvěma dětmi přivedl do existenčních potíží.

Jednou mi takhle Lenka zavolala, že bychom si mohli někde v Budějcích dát vínko, tak jsme si sedli popíjeli a vyprávěli. A ona na mne, že má doma problémy, ten její dluží, kam se podívá a ona už s ním nechce být. A našla si prý nového přítele, který je úžasný a je schopen zajistit jí i jejím dětem pohodový život. A co prý já na to. „Leni, jestli Ti tedy mohu radit, běž od něj, a to co nejdřív. S ním budeš mít akorát peklo. Já zastávám zásadu, že chlap je povinen zajistit své rodině bezproblémovou existenci. Pokud to nedokáže, tak pryč od něj. Já jsem to vždycky dokázal. Moje partnerky i jejich děti, na tom byly dobře, protože já se o ně uměl postarat.“

Od některých jsem to pak schytal, že Lenka s mužem měli katolickou svatbu v kostele a já se prý také okázale hlásím ke katolictví. A pro taková manželství platí: „Co Bůh spojil, člověk nerozlučuj.“ a ve slibu si muž a žena slibují, že spolu vydrží v dobrém i ve zlém. To je sice pravda, ale já jsem cítil, že ne vinou Lenky, ale druhé strany jsou problémy, které podle mě i nedostatečně řeší, tak se Lenka nemusí ke svému manželovi vázat. On neměl vůli něco ze sebou něco dělat.

Jenomže manželíček začal vyhrožovat, že když jej opustí, že si něco udělá. To je samozřejmě prachobyčejné sprosté vydírání. No nakonec skočil pod rychlík ČB – Praha. Bohužel, kvůli němu měly problémy i stovky cestujících. On totiž v takových případech vlak stojí na místě minimálně hodinu a půl, než se celá záležitost vyšetří. Jiná moje kamarádka dokonce napsala otevřený vzkaz sebevrahům, že když už to chtějí skončit, aby si vybírali způsoby, u kterých jim nemusí asistovat celé okresy lidí.

A podle některých existencí jsem prý vrahem, protože můžu za to, že dotyčný se zabil. Tak moment já Lence pouze poradil, co má dělat, ale ona je jaksi plnoletá a rozhoduje se sama na sebe. Za další, takové vyděračské způsoby jsou nepřípustné, já se necítím ničím vinen a nepřipouštím si žádné výčitky.

Ten Lenčin původní chlap za nic nestál. Takový ten týpek, který v hospodě řeší problémy zeměkoule, ale není schopen se postarat o vlastní rodinu. Já si takových nevážím. A ani mě nepřekvapilo, že Lenčin ex volil Zemana a Tomia Okamuru.

Konec dobrý, všechno dobré, Lenka má nyní nového skvělého manžela, který se perfektně stará o ni i o děti. Já ho také znám, patří k mým dobrým kamarádům, a občas spolu zajdeme na pivo.

Autor: Jan Ziegler | středa 24.11.2021 12:38 | karma článku: 28,00 | přečteno: 1783x