Svoboda projevu platí nejen pro Primu, ale i pro jiné

Upřímně řečeno, kopnutí do Primy kvůli údajně manipulativnímu vysílání o uprchlících, považuji za nešťastné. Já stále věřím tomu, že doba, kdy jsme povinně museli vyznávat jeden názor, skončila v roce 1989.

Myslím si, že je správné říkat lidem i to, že mezi uprchlíky jsou i radikální islamisté, kteří jsou velkým nebezpečím pro naši evropskou civilizaci. A já také jsem přesvědčen o tom, že bychom tady neměli tolerovat islámské právo šária, rituální obřízky žen nebo dost brutální halal porážky, při kterých zvířata hodně trpí. To nepatří do evropské civilizace! A pokud na to media upozorňuji, dělají dobře.

Za televizi Prima se postavil i europoslanec Tomáš Zdechovský a jeho důvodům rozumím.  Uprchlická krize není jednoduchou černobílou záležitostí a je potřeba o ní mluvit pravdivě, bez předsudků, ale také růžových brýlí.  

„Já jsem rozhodně proti. I kdyby vše, co bylo publikováno, mělo reálný základ, můžeme najít stovky případů, kdy vedoucí redakce ve veřejnoprávní televizi říká novinářům, co a jak mají točit a koho mohou a nemohou do televizního pořadu pozvat, protože nemá ty správné názory,“ napsal na svém blogu Zdechovský.

Upřímně řečeno, já považuji za horší selhání než u Primy přístup veřejnoprávní německé televize, která zamlčela sexuální násilí imigrantů na ženách při novoročních oslavách v Kolíně nad Rýnem.

Na druhé straně ale musím zdůraznit, že svoboda projevu platí pro každého. To by si měl uvědomit například i bloger Jaromír Petřík, který pro změnu chtěl vyhazovat z práce redaktora MF DNES Luboše Palatu kvůli jeho psaní o Ukrajině. Dále se snaží diktovat správcům zdejších blogů, co smí a nesmí.

Takže opět zdůrazňuji, MF DNES a iDNES jsou soukromá média a jejich odpovědní redaktoři rozhodují o tom, co budou publikovat. A pokud vím, pan Petřík není zaměstnancem ani vlastníkem těchto médií, proto mu nezbývá než respektovat to, co vydávají. A pokud se mu to nelíbí, tak může jít jinam, nikdo ho tady nedrží. Svoboda projevu není o tom, že budu diktovat majitelům médiím, co mají tisknout či vysílat. Je to o tom, že každý má právo svobodně vyjadřovat své názory slovem, tiskem, písem i obrazem, ale není povinností médií, aby mé názory zveřejňovaly.       

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525339

Autor: Jan Ziegler | sobota 4.6.2016 18:28 | karma článku: 33,17 | přečteno: 1636x