Starého psa Ratha novým kouskům nenaučíš

  Tu písničku Michala Tučného mám rád a dovolil jsem si ji parafrázovat na středočeského hejtmana David Ratha (ČSSD). Ten je nepoučitelný a nevzdal se svých choutek na znárodňování (rozuměj krádeže) privátních nemocnic.

Už jednou dostal pan exministr zdravotnictví nářez u Ústavního soudu, který vyřkl jasný ortel: „Nemocnice nelze převádět na neziskové bez souhlasu majitelů." Což pan Rath chtěl učinit.

Tento starý pes je vážně nepoučitelný a tak se rozhodl ve svých zestátňovacích zlodějských choutkách pokračovat, jak o tom informuje server Aktualne.cz. Co jiného než pokus o sprostou krádež je žádost městu Kutná Hora, aby na kraj převedlo bezúplatně svoji nemocnici. Její vybavení už ovšem tamní radnice dříve prodala soukromé firmě. Současný majitel se právem brání tím, že do nemocnice investoval třicet milionů korun, výrazně snížil její zadlužení z dvaceti na pět milionů korun, má s ní plány na další roky a o prodeji nechce ani slyšet.

Podobně to zkoušel Rath i v Berouně, tam s ním ovšem starosta s místostarostou právem vyrazili dveře. „Soukromý vlastník zbavil nemocnici dluhů a ta nyní funguje dobře," dali vypečenému hejtmanovi najevo.  

Pan Rath si zřejmě neuvědomuje, že v právním státě není možné jen tak zabírat soukromé majetky. A pokud si to nebude chtít uvědomit, tak by měl být zbaven svéprávnosti a logicky také mandátu poslance a úřadu hejtmana, protože ten nemohou vykonávat nesvéprávní lidé. V každém případě by ho ale čekal soud, který by nutně musel prohrát a nahradit soukromým vlastníkům škodu.

Znovu se potvrzuje, že ve vedení Středočeského kraje se ocitnul naprosto nekompetentní nýmand, který si se svým postem neví rady a proto se snaží odvracet pozornost ke pseudoproblémům, které nikdy nevyřeší, ale lid zajímají.  Viz jeho snahy o vyhlášení národního parku na Brdech, které by zabránilo stavbě amerického radaru.

       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 23.1.2009 12:31 | karma článku: 35,19 | přečteno: 1591x