Špičkový odborník: Čína zatajila koronavirus a je viníkem současné pandemie

Je to jeden z nejhorších zločinů proti lidstvu. Imunolog Jaroslav Svoboda má jasno, v rozhovoru pro Reflex uvedl, že Číňané zatajovali koronavirovou nákazu a způsobili současné potíže.

Stejně tak jako imunolog Svoboda, je i jeho kolega Roman Prymula přesvědčen, že koronavirus se rozšířil z Číny. Podstatnou část rozhovor z Reflexu čísla 47, který vedl Bohumil Pečinka, přetiskl web zprávy.magazinplus.cz.

Roman Prymula

Když chci znát pravdu o nějakém problému, tak si přečtu názory skutečných odborníků mezi něž Jaroslav Svoboda rozhodně patří. Ten mimo jiné uvedl, že lokální pandemie pneumonií vypukly v Číně už v roce 2012. Už tenkrát se Peking nenamáhal nikoho informovat, i když už tehdy prováděli tamní vědci výzkumy. Jistý čínský virolog promítl strukturu viru na světové virologické konferenci v létě 2019. A imunolog Svoboda to řekl naplno. Kdyby Číňané a WHO už v minulém roce zveřejnili fakta o koronaviru, nemusela být situace ve světě tak zoufalá. Masivní vlna rozšíření koronaviru nastala, když tisíce Číňanů se vrátily v leudnu 2020 z vánočních svátků do severoitalských textilek.

Pokusy Číňanů svádět svoji vinu na jiné, jsou jen činy zoufalců a lhářů, kteří sami mají máslo na hlavě. Ale musím uznat, že Čína to měla marketingově dobře zmáklé. Nejdřív rozšíří do světa koronavirus, aby mu pak prodávala předražené nekvalitní roušky a další ochranné pomůcky. I když za to, co provedla, by měla respirátory a další pomůcky rozeslat do ostatních zemí zdarma a ještě s tučným odškodněním a omluvou. Je fakt, že některé země už Čínu kvůli rozšíření koronaviru zažalovaly, obávám se však, že tyto aktivity k ničemu nepovedou. Diktatury si totiž většinou s mezinárodním právem hlavy nelámou. V každém případě je potřeba vládě v Pekingu toto její zvěrstvo neustále připomínat.

https://zpravy.magazinplus.cz/domaci/2025-virus-je-v-evrope-dele-nez-se-predpokladalo-jeho-puvod-je-velmi-podivny-rika-predni-cesky-imunolog.html

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 27.11.2020 16:36 | karma článku: 35,60 | přečteno: 1943x