Skandál: Taiwan daroval linky na výrobu roušek, vláda neví, jak je převzít

Je to neomluvitelná neschopnost vlády, která už šest týdnů nedokáže přijmout taiwanské linky na výrobu špičkových nanoroušek. Stovky zdravotníků a lékařů, které se nakazily koronavirem, tak mohly být této choroby ušetřeny.

Zmíněných pět linek na výrobu nanoroušek bylo jedním z výsledků návštěvy českých senátorů na Taiwanu. Vláda v Tchaj-peji se rozhodla České republice darovat pět linek na výrobu milionů kvalitních nanoroušek, které by dokázaly velmi účinně ochránit lékaře a zdravotní sestry před COVIDem 19. Jak však uvedl web denik.cz, vláda premiéra Andreje Babiše si již šest týdnů neví rady, jak tento velkorysý dar přijmout. Nanoroušky špičkové kvality se nevyrábí, zdravotníci jsou tak ve zbytečném ohrožení a to za situace, kdy počet nakažených koronavirem v České republice strmě roste.

Ilustrační foto

Tohle je nepochopitelné selhání vedení země. Očekával bych, že v této složité době udělají kompetentní lidé všehcno proto, aby bylo k dispozici co nejvíce ochranných pomůcek a co nejméně nakažených obyvatel. To se však bohužel nestalo. Považuji to za neomluvitelný zločin a očekával bych, že budou padat hlavy.

Taiwan se vůbec jeví jako skutečný přítel České republiky. který nám nezištně pomáhá a dokázal to i dalším velkolepým darem. Jeho hlavní město Tchaj-pej poslalo Praze 100 000 roušek, které už zástupci pražské radnice převzali, a dostanou je pracovníci sociálních služeb a jejich klienti. Je to pádný důkaz toho, že navázání partnerství mezi českou a čínskou metropolí bylo krokem správným směrem.

Ukazuje se, že je to Taiwan, který nám skutečně pomáhá. Komunistická Čína se akorát postarala o zavlečení koronaviru do ciziny včetně České republiky, aby nám pak draze za miliardy korun prodala ochranné pomůcky často mizerné kvality.

https://cnn.iprima.cz/nemocnicim-v-cesku-prislibilo-pomoc-nemecko-v-nouzi-prevezme-nakazene-pacienty-11318

https://www.denik.cz/z_domova/rousky-tchaj-wan-zdravotni-sestry-vlada-20201.html

https://hlidacipes.org/peking-znovu-nabizi-praze-pomoc-s-covidem-ta-jarni-stala-miliardy-a-poslouzila-i-cinske-propagande/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 16.10.2020 18:11 | karma článku: 41,91 | přečteno: 5707x