Skandál! Bartoš jako nácek vyhrožuje Židům „řešením“

Ultrapravicová neonacistická Národní demokracie zneužila více než sto let staré události u města Polné na Jihlavsku. U památníku zavražděné Anežky Hrůzové umístili její členové v čele s antisemitou Adamem B. Bartošem o letošních Velikonocích text, kde se mimo jiné píše: „Židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena.“ O události informoval web echo24.cz  

Těsně před Velikonočními svátky v roce 1899 byla v lese Březina nedaleko Polné zavražděna devatenáctiletá švadlena Anežka Hrůzová z vesnice Malá Věžnička, která tudy chodila denně do práce.  Z vraždy byl obviněn na základě nepřesvědčivých důkazů, které by u normálního soudu neobstály, dvaadvacetiletý židovský mladík Leopold Hilsner, místní pobuda a povaleč. Nutno dodat, že korunní svědek, který měl poznat Hilsnera ze vzdálenosti asi osmi set metrů, jak jde v předpokládané době vraždy k lesu Březina, při rekonstrukci zcela selhal, a ze stejného místa na totožnou vzdálenost nepoznal nikoho ze tří jemu známých lidí.

Hrůzová byla podříznuta a mezi lidmi se rozšířila pověra, že šlo o rituální vraždu, neboť Židé prý potřebují ke svým náboženským obřadům krev křesťanské panny. Na místě údajně nebyla nalezena skoro žádná krev, takže původně se vyšetřovatelé domnívali, že mohla být odnesena v nějaké nádobě pryč. Nicméně později lékařské kapacity z Karlovy univerzity tento nesmysl vyvrátily. Podle nich se krev vsákla normálně do země, a jelikož Hrůzovou našli až tři dny po vraždě, tak po ní nezbyly stopy.

Jenomže mezi lidmi už propukla hysterie, která měla za následek protižidovské pogromy. Jedním z mála kdo měl odvahu se Židů zastat, byl univerzitní profesor Tomáš Garrigue Masaryk a za to mu patří dík.  Obvinění, že vrahem byl Hilsner, se podařilo celkem spolehlivě vyvrátit. S největší pravděpodobností se Anežka Hrůzová stala obětí úchylného devianta, kteří jsou nebezpeční v každé době. Pro toho, kdo by se chtěl dovědět více, doporučuji knihu Jiřího Kovtuna Tajuplná vražda.

Je nehorázné zneužívat tuto dávnou tragédii k protižidovským štvanicím. Ze slov řešení židovské otázky, mrazí šílený holocaust s miliony mrtvých Židů. Takovými akcemi oživují Bartoš a Národní demokracie antisemitskou nenávist v nacistickém duchu. Tato činnost se tolerovat nesmí. Je pozoruhodné, že národní demokracie se tak staví po bok muslimských radikálů z islámského státu, kteří chtějí vyhladit všechny lid jiné víry a dále na stranu islámských teroristů, jež v Izraeli zabíjejí židovské ženy a děti. Adam Bartoš a jeho souvěrci jsou také velkými obdivovateli ruského prezidenta Putina. Inu každý neonacista si sobě rovného hledá.

http://echo24.cz/a/wmHyL/zidovska-otazka-dosud-nevyresena-antisemita-u-hrobu-hruzove

Autor: Jan Ziegler | sobota 11.4.2015 11:16 | karma článku: 25,70 | přečteno: 1293x