Rusové podváděli, nemají na olympiádě co dělat

Je to neomluvitelný zločin. Rusko provádělo státem řízený doping a mnoho jeho sportovců tak získalo nečestně medaile na zimní olympiádě v Soči. Tito podvodníci musí o své ceny přijít a trest musí být pro Rusy tvrdý.

Nechci slyšet výmluvy typu, doping je samozřejmě zlo, ale zakázané látky používají sportovci na celém světě, není to jen výsada Rusů. To je špatně! Jistě dopuje se všude, je to odporné, hnusné, ale bohužel se to děje. Sklony k podrazům jsou staré jak lidstvo samo. Holt člověk je tvor nedokonalý. Jenomže v Rusku celou tuto obludnost řídil a organizoval stát. Tak zatímco v Americe FBI zatýká a posílá do vězení ty, kteří dopují, v Rusku tajná služba FBS naopak kryla dopingová svinstva a pronásledovala antidopingové komisaře, kteří se na nich nechtěli podílet.

Je jasné, že na olympiádu do Ria se už nepodívají ruští atleti. Není mně jich líto. Pokud jejich mateřská země páchala takové zločiny, tak trest musí být exemplární. V zájmu všech slušných a poctivých sportovců je, aby taková nečestná jednání byla co nejpřísněji postihována. Jsem rád, že nejlepší běžec planety Usain Bolt přivítal rozhodnutí sportovní arbitrážní komise CAS o vyloučení ruských atletů z olympiády v Riu de Janeiro a řekl, že je to správný krok na cestě k očištění sportu.

A mně osobně by vůbec nevadilo, kdyby MOV vyloučil celé Rusko z účasti na letošní letní olympiádě. Hrám by to nijak neuškodilo, naopak, jedině prospělo.         

https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/794802-dira-ve-zdi-mezi-laboratoremi-a-zrucny-agent-takhle-rusove-podvadeli-v-soci.html#hp-sez

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 21.7.2016 19:40 | karma článku: 32,80 | přečteno: 1688x