Rusko šíří lži a nesmysly ohledně koronaviru

Dalo se čekat, kdy už s tím konečně někdo přijde. A stalo se, ruská státní televize Kanál 1 obvinila z šíření koronaviru USA a farmaceutické firmy. Samozřejmě bez jediného důkazu. Jedná se o hyenismus nejhrubšího zrna.

Koneckonců nejedná se o nic nového, již v osmdesátých letech minulého století, přišla sovětská komunistická propaganda s tím, že za rozšířením AIDS jsou Američané. A současná ruská propaganda pokračuje v těch nejhorších sovětských tradicích. Samozřejmě, rozumní lidé takovým nesmyslům nevěří.

Je navíc odporné zneužívání současné koronovirové krize pro politické účely. Kdyby s tímto nesmyslem přišlo nějaké ruské privátní médium, tak budiž, ale tady prokazatelné fake news šíří státní televize a to je na pováženou. Očekával bych, že lidé v takové situaci budou držet při sobě, bojovat s touto nebezpečnou chorobou a předávat si zkušenosti. Politicky zneužívat pandemii koronaviru je mimořádně odporné, takhle cynicky se chovají jen zrůdy.

Ovšem jedno české moudré přísloví praví, kdo s čím zachází, s tím také schází. A tak na sociálních sítích už se objevily názory, že za kybernetickým útokem na Fakultní nemocnici v Brně stojí Rusko. Jistě, důkazy v tomto případě rovněž chybí. Ovšem více pravděpodobnější se mi zdá možnost ruského hackerského útoku na brněnskou nemocnici než americké rozšíření koronaviru.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ruska-statni-media-obvinila-ze-sireni-koronaviru-usa-a-farmaceuticke-firmy-93171?fbclid=IwAR2LJAB9rzqw4NPr6bdNfCUhx6dARrNzFSm8mCTVj--JTxvTtD0BInmpfp0

 

 

Autor: Jan Ziegler | středa 18.3.2020 16:38 | karma článku: 29,36 | přečteno: 1700x