Rusko podrazilo Izrael, ale ten to islamistům stejně natřel

Na začátku byl podraz ze strany Vladimíra Putina vůči izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahu, na konci vítězství Židovského státu. Kreml totiž nedodržel slib, že se Hizballáh nepřiblíží k izraelským hranicím.   

Ruským slibům se nedá věřit. Nyní se o tom přesvědčil i Izrael, kterému Rusko slíbilo, že zabrání rozmístění jednotek Hizballáhu a Iránu na izraelské hranici. Islámští fanatici se netají plány na zničení Izraele a teroristé z Hizballáhu jsou zodpovědní za mnohé teroristické útoky proti Izraeli, při kterých umírali civilisté včetně žen a dětí.

Opak se ovšem stal pravdou. Rusové islámské šíitské teroristy z Libanonu vyzbrojují a ruští armádní velitelé dokonce přesvědčovali syrské povstalce, ať pohraniční území mezi Sýrii a Izraelem na Golanech předají právě Hizballáhu. To by ovšem bylo obrovské ohrožení Židovského státu, který něco takového nemohl připustit.

Izrael dal tedy najevo, že zaútočí na islámské teroristy v Sýrii, i když tito jsou spojenci tamní asádovské vlády a nebude se ohlížet ani na to, že Hizballáh si přebírá zbraně na základně, kde jsou přítomny i ruské jednotky. Premiér Netanjahu dal už dříve Putinovi jasně najevo, že vyzbrojení tohoto zločinného hnutí nedovolí. A to se také stalo, izraelské bitevní letouny zaútočily na Hizballáh a způsobil mu citelné ztráty.  

Tato událost je rovněž jasným důkazem toho, že Rusko není žádným přítelem Izraele, když vyzbrojuje jeho nepřátele, nehledí na jeho bezpečnost a dokonce mu i vyhrožuje, že jeho oprávněnou obranu nebude tolerovat. Je dobře, že americkým prezidentem je nyní Donald Trump, který Izraeli opakovaně slíbil, že jej USA budou chránit a ručit za jeho bezpečnost. To je velký rozdíl proti Baracku  Obamovi, který Židovský stát nenáviděl a na sklonku svého mandátu se pokusil poslat miliony dolarů de facto palestinským teroristům.     

http://blog.pravezpravy.cz/hizballah-veri-rusku-coz-je-strategicke-dilema-pro-izrael

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 31.3.2017 18:03 | karma článku: 32,37 | přečteno: 1434x