Rusko brání v boji proti dopingu, musí být potrestáno

Sportovci už toho mají dost. Rusové si nemohou dělat, co chtějí a tak jejich antidopingová agentura RUSADA by měla být suspendována, jestliže světové agentuře WADA nedodala potřebné materiály.

V tomto případě není téměř co řešit. Ruská agentura RUSADA měla do konce minulého roku dodat světové antidopingové agentuře data ze svých počítačů o testech ruských sportovců. To nesplnila, takže je na místě další tvrdý postup. A nabízí se otázka proč? Přece kdyby bylo všechno v pořádku, tak Rusové neměli důvod potřebné údaje nedodat. Logicky z toho vyplývá, že by si jenom pomohlo, a jeho sportovci se ušetřili mnoha problémů. Takto je to jenom jeden z dalších důkazů, že v Rusku existoval státem řízený doping, protože ono odmítá předat světové instituci klíčové dokumenty.

Sportovci z ostatních zemí vyzývají k vyloučení Ruska, protože neplní své sliby. RUSADA získala znovu akreditaci po třech letech loni v září, avšak byly ji uloženy další podmínky. A ty má prokazatelně na háku. WADA alek nemůže tolerovat takové pohrdání. Zákony, pravidla a dohody musí platit pro každého i pro Rusko. Rusové nejsou nijak výjimeční, aby světu dávali najevo, my si můžeme dělat, co chceme, a Vám do toho nic není.

Tak, takhle moskevští soudruzi ne. Pokud nepochopíte, že jste ve vážném průšvihu, tak budete mít problémy, a Vaší sportovci si ve světových soutěžích také. Těch slušných, kteří jsou čistí, je mně líto, ale pokud jsou pro Vás dohody jen cárem papíru, tak musí následovat tvrdé tresty.            

https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/rusove-nesplnili-dopingove-podminky-neni-o-cem-jednat-zlobi/r~af33edfe0f3b11e9b7c1ac1f6b220ee8/?fbclid=IwAR3gZxrh3j3mP79g9g4pBNblwaRghHHSU6QV3K-vJAb7QJ6sHmyU0zT3arM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 7.1.2019 11:25 | karma článku: 24,59 | přečteno: 641x