Ruské zupáctví a buranství, další důvod pro radar

    Generálu Jevgeniji Bužinskému se povedl husarský kousek, svým neomaleným sprostým chováním posloužil americkému radaru. Smutné ovšem je, že jeho buranství se stalo pro současné Rusko normou. A my musíme dát Rusům důrazně najevo, že nejsme jejich kolonie.  

To co předvedl generál Bužinskij v Praze se jen tak nevidí, hrubým způsobem vyhrožoval suverénní České republice vojenskými akcemi, jestliže si dovolíme umístit na svém území americký radar. A já dodávám, už aby tady byl. Choval se k nám jako k lokajům.

Ale tento neobolševik předvedl styl, který je současnému Rusku vlastní, neomalenost, buranství a panovačnost. Kořeny tohoto zla  je nutné hledat už v počátcích existence Sovětského svazu, kdy bolševici vedeni Leninem a Stalinem systematicky ničili ruskou inteligenci, jak o tom přesvědčivě píše Alexandr Jakovlev v knize Rusko plné křížů. Tito dva zločinci mají na svědomí likvidaci elit ve své zemi, a výsledek se dostavil.

Většina současných Rusů neví, co jsou způsoby civilizované společnosti. To potvrzuje  i personál proslulé pařížské restaurace U Maxima, který hosty z této země hodnotí takto: „Myslí si, že když mají peníze, tak si mohou všechno dovolit, ale sláma jim kouká z bot." No a nemusíme chodit až do Francie, stačí si popovídat s personálem zámku Hluboká nad Vltavou. „Rusové jsou našimi nejhoršími návštěvníky, neumějí se slušně chovat, nepozdraví, neusmějí se, nepoděkují. Myslí si, že jim patří celý svět, porušují návštěvní řád i pravidla slušného chování a urážejí naše průvodce. Američané, Němci, Francouzi a zkrátka všichni ostatní jsou proti nim skvělí."

Za pozornost stojí i slova bývalého generála Voznici, který má zkušenosti s jednáním  jak s ruskými (sovětskými), tak americkými důstojníky. „Američané v rámci NATO k nám přistupují jako k rovnoprávným partnerům, jednají s námi s profesionální úctou a respektem. Rusové se k nám v rámci Varšavské smlouvy chovali arogantně a povýšeně."

Rusové až na několik málo čestných výjimek jsou v současné době nositeli kultury, která nemá v Evropě co pohledávat. Oni neví co je slušnost, chovají se panovačně a urážlivě vůči lidem ze zemí, mezi které počítají i Česko, protože jsou stále přesvědčeni o tom, že patříme do sféry jejich vlivu.

Naší povinností je s nimi jednat slušně, ale velmi razantně a při každé příležitosti jim dávat najevo, "Už k vám nepatříme, nemáte nám co rozkazovat a vaše způsoby vám trpět nebudeme." Bohužel promoskevsky servilní ČSSD to nedochází. I když musím dodat, že tentokrát Jiří Paroubek sám uznal, že to ruský generál přehnal a měl by se za svá slova omluvit. Přál bych Rusku, aby do sebe co nejdříve vsáklo euroamerické civilizační hodnoty, ale v současné době je nutné se mít před ním na pozoru

A i z těchto důvodu vítám americký radar, který pro mně představuje záruku demokracie a tradiční evropskoamerické kultury, ve které chci žít.

Autor: Jan Ziegler | pátek 11.7.2008 17:39 | karma článku: 46,25 | přečteno: 8967x