Rada České televize, hysterie je zbytečná

Upřímně řečeno, pokud bych mohl, tak nebudu hlasovat pro žádného z oněch tří nových televizních radních. Poslanecká sněmovna je však zvolila v tajné volbě a na tom se nedá nic změnit.

S názory nové radní České televize ekonomky Hany Lipovské nesouhlasím, jsou mně hodně cizí. Jenomže je demokratickým právem každého z nás, volit podle svých představ a toto právo nelze upřít nikomu ani poslancům. Já bych si dokázal v radě České televize představit jiné lidi, ale kvůli tomu, že volba dopadla jinak, nedostanu hysterické záchvaty. Ptám se, je někdo z nových radních trestně stíhaný nebo byl snad dokonce pravomocně odsouzen? Pokud vím, tak ne.

Hana Lipovská

Velice rozumně k tomu přistoupil předseda ODS Petr Fiala. Ten uvedl, že nově zvolení radní nejsou jeho krevní skupinou, ale volbu respektuje. Moudře pronesl, že ke změně Rady České televize, je nutné nejdřív změnit Poslaneckou sněmovnu a to je možné pouze v demokratických volbách. A občanští demokraté udělají všechno proto, aby v nich uspěli co nejlépe. To je odpověď vyzrálých a sebevědomých lidí.

Velkým zklamáním pro mě však byla reakce poslance Miroslava Kalouska z TOP 09, který prohlásil, že kvůli kardinálu Dominiku Dukovi, jenž jménem České biskupské konference navrhl do Rady ČT Hanu Lipovskou, zvažuje vystoupení z římskokatolické církve. To není nic jiného než chování nevyzrálého člověka, zhrzené milenky. V církvi nejsem kvůli lidem, ale kvůli společenství s Bohem. Katolická církev přece není a nesmí být vybraným elitním klubem dokonalých lidí, ale je společenstvím hříšníků. Ano, jak říkal svatý Pavel, nikdo není bez hříchu, nikdo ani jeden.

Ti, kteří mají problémy se současným složením mediálních rad, by si měli uvědomit, že změna vede pouze přes demokratické volby. Není jiná možnost než přesvědčit voliče, aby dali hlas té mojí straně. Proto se mně víc líbí odhodlání ODS než malověrnost některých jiných opozičních stran. Samotné protesty nejsou řešením, ty nepřinutí poslance vládních stran, aby hlasovali jinak než hlasují. Noví radní by také měli dostat šanci, aby ukázali, co v nich je. Nikdo by neměl být dopředu zatracován.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rada-ceske-televize-tiskova-konference-hana-lipovska.A200529_132043_domaci_aug

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 1.6.2020 17:57 | karma článku: 37,56 | přečteno: 3286x