Putinovský fanatik zkolaboval na policii

Jeden můj známý vyrazil do boje proti lidem, kteří zlehčují rusácké zločiny na Ukrajině, lžou a záměrně šíří nesmysly. Bojová strategie k potírání kremelského zla je poměrně jednoduchá a účinná.

Je faktem, že rusáci se na Ukrajině dopouštějí ohavných zločinů proti lidskosti. Masových znásilňování, hromadných vražd civilistů včetně žen a dětí, a únosu obyvatel. Tato Rusy páchaná zvěrstva potvrdily i mise OBSE a snesou srovnání s tím, co na Ukrajině za II. světové války páchali němečtí nacisté.

Je proto smutné, že se najdou ti, kteří rusácké válečné zločiny bagatelizují nebo rovnou popírají. Také šíří lži typu, že zločiny v Buči spáchali sami Ukrajinci. To dělají jen lidé beze cti a svědomí. Šířit nesmysly, že si Ukrajinci vraždí vlastní civilisty, mohou pouze vědomí lháři nebo absolutní hlupáci.

No a právě to přimělo jednoho mého dobrého známého k činu. Chápu, že použil diskutabilní metodu, ale účinnou a zabrala mu. Jednoduše si nahrál na chytrý mobil jistého putinovce, který na veřejnosti vykřikoval cosi o tom, jak je Putin skvělý, v Buče vraždili sami Ukrajinci atd. No, a známý předal nahrávku Policii České republiky a zároveň podal na dotyčného trestní oznámení. Ten byl předvolán k výslechu a při něm zkolaboval. Dostal infarkt a je na JIP v nemocnici. Není mi ho líto.

Uznávám, že známého metoda je diskutabilní. Na druhé straně rozumím jeho zdůvodnění. Na nejvyšší míru už ho vytáčeli Ti, kteří bagatelizují odporné zločiny proti lidskosti, lžou a záměrně šíří nesmysly. Tak se rozhodl jednat. Koneckonců podání trestního oznámení ještě neznamená jeho realizaci. Vyšetřovatel si nejdříve dotyčného, na něhož oznámení míří, pozve k tzv. podání vysvětlení než se rozhodne co a jak. Putinovec se měl údajně složit poté, když mu policista pustil nahrávku a ptal se ho, jestli je to jeho hlas?

Ano, udávat se nemá. Jenomže Bůh suď. Kdybyste se dozvěděli, že jistý člověk chce otrávit zdroj pitné vody, tak ho neudáte? Já tedy okamžitě zavolám policii.

Bagatelizování nacistických zločinů, popírání holocaustu apod. je nejen společensky, ale i trestně nepřijatelné a nespadá to pod svobodu projevu. A stejně tak pod svobodu projevu nemohou spadat lhaní a mlžení o ruských válečných zločinech a zvěrstvech na Ukrajině.

Můj známý mi k tomu také řekl, že když myslí na rusáky zavražděné ukrajinské ženy a děti, tak to prostě udělat musel, hodlá ve svém díle pokračovat a dostat před soud i další kremlofily, kteří si podle něj nic jiného nezaslouží.

Inu, já bych tuto metodu v takových případech neaplikoval, ale svému známému docela dobře rozumím. Bagatelizování či rovnou popírání vražd nevinných lidí je chucpe.

Autor: Jan Ziegler | středa 13.4.2022 16:41 | karma článku: 32,87 | přečteno: 1358x