Putinovské Rusko není Solženicynovo, ale obhájcem komunistického SSSR

A to i s jeho neblahými komunistickými tradicemi. Ladislav Jakl dokázal, že nezná současné Rusko, vůbec mu nerozumí, a píše totální nesmysly. Měl by si nejdříve doplnit své chabé znalosti.

Nynější Ruská federace je však hlavně mafiánským a zločineckým státem řízený petěrburgským gangem v čele s bossem Putinem. Ale zpátky k věci.

Ladislav Jakl se ve svém blogu „Je válka levicová nebo pravicová“ pokusil zdůvodnit nynější napjatý vztah evropských demokratických zemí k Rusku. Budiž na své hodnocení má právo. Problematický je ale tento jeho výrok: „Nepřítel v podobě Andropovova či Černěnkova socialistického Sovětského svazu pro ně zas takovým nepřítelem nebyl. Rusko Solženicynovo, navazující na carismus, ale už ano.“ To je špatně hned ze začátku a mylný názor od člověka, který vůbec nezná ruskou realitu. I když, nabízí se otázka, jestli dotyčný chce vůbec znát ruské poměry nebo záměrně šíří lži kremelské propagandy.

Současné Rusko na carismus nenavazuje nebo jen omezeně jako třeba v názvech některých institucí. Tak například v obou případech se parlament nazývá Státní duma. Carské Rusko však bylo i se svými nedostatky a chybami čitelné, předvídatelné a dodržovalo obecně respektovaná pravidla. Dalo se s ním normálně jednat. To s Putinem a jeho bandou možné není.

Především však si car nezadal se zločinnými komunisty ani v nejmenším. Putinovské Rusko se v mnoha případech ztotožňuje s komunistickými zločinci a jejich metodami. Důkazů je víc než dost. Tak v ruských městech stále stojí sochy vrchního komunisticy a zločince Lenina. Dokonce ruští agresoři vztyčují Leninovy sochy i v okupovaných ukrajinských městech. Stále existuje také Leninovo mauzoleum v Moskvě. V Rusku stále rostou Stalinovy sochy a dokonce vznikají i jeho muzea. Tento masový vrah na úrovni německých nacistů není veleben jen jako úspěšný vojevůdce v II. světové válce, kterým ostatně nikdy nebyl, ale i jako údajný úspěšný představitel země. Naopak, muzea gulagů jsou v Rusku zavírána.

Ruská tajná služba FSB má dokonce za vzor dalšího z rudých mordýřů a to samotného prvního šéfa sovětské Čeky Felixe Edmundoviče Dzeržinského, hlavního strůjce rudého teroru v letech 1918 – 1922, při němž zahynuly miliony lidí. I jemu se staví sochy. To je ovšem stejné, jako kdyby v současném Německu uctívali druhého muže Třetí říše Heinricha Himmlera a stavěli mu památníky.

Sám Putin nedávno ve jednom ze svých projevů hájil sovětskou okupaci pobaltských republik.

Fakta tedy přesvědčivě dokazují, že putinovské Rusko se hlásí k rudé sovětské minulosti.

Dalším velkým nesmyslem a hloupostí je tvrzení, že Rusko je prý baštou konzervatismu. Tak to ani náhodou. Mezi konzervativní hodnoty totiž patří úcta k lidskému životu, dodržování práva nebo respekt k rodině.

V Rusku ale neexistuje právní stát, soudci rozhodují podle příkazů politiků, bují v něm obrovská korupce, mučení obviněných a vraždy nepohodlných jsou naprosto běžné. V zemi jsou masově rozšířené alkoholismus, potratovost a rozvody. To s konzervatismem nemá opravdu nic společného.

Je to válka levicová, nebo pravicová? - Blog iDNES.cz

Autor: Jan Ziegler | středa 2.11.2022 13:06 | karma článku: 25,72 | přečteno: 423x