Putin zase nehorázně lže a hájí říši zla

Ruský prezident nedávno zopakoval, že rozpad Sovětského svazu byl tragédii a katastrofou. My normální lidé si však myslíme, že to bylo to nejlepší, co nás v minulém století mohlo potkat.

Goebbelsovského hesla „tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou“, se evidentně drží prezident Ruské federace Vladimír Putin. Jeho výroky typu, že rozpad SSSR byl obrovským neštěstím, svědčí o tom, že současné Rusko se hlásí k odkazu Sovětského svazu a není tedy jiným státem, jak se nám snaží nejrůznější kremlofilové namluvit.

Hrozné prý podle Putina bylo, že 25milionů Rusů zůstalo za hranicemi Ruska. Inu nebylo pro ně nic jednoduššího, se přestěhovat zpět do matičky Rusi. To, že to neudělali, je jejich problém. Ovšem stejně tak mohou argumentovat Maďaři, že největší tragédii 20. století je rozpad Uher, které po tisíc let byly velkou zemí, a miliony Maďarů po něm zůstaly za hranicemi nového Maďarska. Nutno ovšem dodat, že Uhry byly proti SSSR rájem na zemi.

Především však Putin pláče na špatném hrobě a milionům slušných lidí ho není v žádném případě líto. Sovětský svaz nebyl ničím jiným, než říši zla, jak jej trefně pojmenoval americký prezident blahé paměti Ronald Reagan. Toto zločinné komunistické impérium vzniklo pomocí teroru a násilí. Po říjnovém bolševickém puči v roce 1917 se okrajové země od carského impéria v rámci práva národů na sebeurčení odtrhly, podobně jako Československo od Rakouska-Uherska. Rusko ovšem vojensky proti vůli místních obyvatel znovu anektovalo kavkazské země, státy ve střední Asii a později v roce 1940 rovněž pobaltské republiky. Na konci roku 1922 vznikl místo komunistického Ruska Svaz sovětských socialistických republik. To však nic neměnilo na podstatě zla, kdy v zemi vládl komunistický teror s miliony mrtvých na kontě a mnohé neruské národy, například Litevci, Lotyši a Estonci byli vystaveni brutální rusifikaci. SSSR se proto v roce 1991 rozpadl zásluhou vnitřní slabosti a také proto, že už jeho národy dále nechtěly snášet ruské jho.

Takové výroky ruského prezidenta ovšem dokazují, že vědomě lže, obhajuje bolševický teror, násilí Rusů proti ostatním a není schopen sebereflexe. Současné Rusko proto zůstává nedůvěryhodným státem..   

http://www.lidovky.cz/putin-rozpad-sssr-byl-katastrofou-a-tragedii-fnw-/zpravy-svet.aspx?c=A151022_200743_ln_zahranici_ELE

Autor: Jan Ziegler | pondělí 26.10.2015 18:36 | karma článku: 29,52 | přečteno: 1179x