Přátelé Ruska, Omsk Vás volá

Prosím, přijďte mu na pomoc, protože řidiči trolejbusů mu hodně chybí. Čekám, že Vy, co Rusko údajně tolik milujete, nezaváháte ani na vteřinu a vyrazíte na Sibiř.

Sibiřské město Omsk s více jak milionem obyvatel, má velký problém. Podle webu dopravak.cz má málo řidičů trolejbusů, a tak večer už páté hodině odpolední z jeho ulic trolejbusy pomalu mizí. Řidičů je málo, a nesmí přetáhnout maximální denní pracovní dobu, která činí 11 hodin 42 minut. Nástupní plat řidiče trolejbusu činí 23 457 rublů, tedy v přepočtu cca 8500 Kč měsíčně. Ale časem by tato suma jistě mohla stoupnout, možná až na závratných 10 000 Kč. Já na Vašem místě milí rusofilové bych si takovou nabídku nenechal utéct. Vyrazit se dá co nejdříve, ceny nejlevnějších jednosměrných letenek, protože zpátky samozřejmě nepoletíte, se pohybují kolem šesti tisíc korun.

Omsk je město na jižní Sibiři s kulturními památkami a krásnou okolní přírodou. Co víc si přát? Pravda, v zimě tu teploty klesají až na mínus 40 stupňů Celsia, zamrzají SMS v mobilech a padá oranžový sníh, ale to sedá přežít. Ten pocit aktivní pomoci ruskému městu za volantem trolejbusu, musí být úžasný. A také je třeba konkrétně něco dělat. Nestačí jenom sedět u počítače a hlásat Rusko nade vše. Je potřeba přejít od slov k činům anebo, jak by řekl soudruh Lenin, od buržoazní pasivity k bolševické aktivitě. Já věřím, že zdejší rusofilové to myslí s láskou k Rusku upřímně, a tak si tuto jedinečnou šanci nenechají ujít. Věřím, že i jejich zásluhou nebudou trolejbusy z omských ulic mizet už kolem sedmnácté hodiny jako nyní, ale budou k vidění i o půlnoci.

Takže vzhůru Omsku na pomoc. Zájemcům na požádání rád vyhledám ideální letecké spojení.

http://www.cs-dopravak.cz/zpravy/2020/2/11/omsk-chce-76-trolejbus?fbclid=IwAR17R9hkSS-7LMM0yZyUVs-ydVom5MotTxapY3VV7U9Y4w-IHkimFDWSc_o

 

 

Autor: Jan Ziegler | neděle 23.2.2020 10:45 | karma článku: 36,03 | přečteno: 1885x