Policista zastřelil násilníka, má jít ta mříže, máme se bát?

Hanba, hanba, hanba! Jsem znechucený z rozsudku Krajského soudu v Českých Budějovicích, který poslal do vězení na tři a půl roku strážce zákona, jenž zastřelil nebezpečného násilníka.

Zprávu přinesl web iDNES.cz. Ten člověk byl agresivní a nebezpečný ostatním lidem, opilec, násilník a také narkoman. Pro policisty známá firma, kvůli které vyjížděli do chatové osady Smržov u Třeboně opakovaně. Také onoho nešťastného večera byl opilý, ničil majetek a ohrožoval ostatní lidi. A tak opět zasahovala policejní hlídka. Agresor neposlechl příkazů policistů, ohrožoval je a v ruce držel nějakou věc, která mohla vypadat jako zbraň. Proto jej člen policejní hlídky zastřelil.

Ano, zemřel člověk a to je smutné. Jenomže dotyčný byl násilník, který v opilosti a zřejmě také pod vlivem drog ohrožoval své okolí. Neposlechl policisty a tak byl zastřelen. Já na tom nevidím nic špatného a nezákonného. Prostě, kdo porušuje pravidla, musí počítat s následky. Pokud budou strážci zákona trestáni za takové zákroky, pak Bůh s námi. Policisté se začnou bát cokoliv dělat a zločinci budou mít ráj na zemi. Strach pak budeme mít my všichni ostatní, kteří dodržujeme zákony. Něco takového není možné připustit.

Ten člověk, který zemřel, byl postrachem chatové osady. Proč jeho výtržnosti nikdo neřešil? Přece není možné se takto chovat. Proto věřím tomu, že odvolací Vrchní soud v Praze tento nespravedlivý rozsudek zruší.

Za zastřelení agresivního chataře dostal policista 3,5 roku vězení - iDNES.cz

Autor: Jan Ziegler | pátek 6.5.2022 12:09 | karma článku: 36,62 | přečteno: 1246x