Pivem proti náckovi Putinovi

Originálně vyrazili do boje proti ruské agresi na Ukrajině polští pivovarníci. Ti vyrábějí lahvové pivo s nápisem na etiketě Achtung Putin, na níž je kremelský fýrer vyobrazen jako nacistický zločinec.

Při nedávné exkurzi v Polsku po Dolnoslezském vojvodství s hlavním městem Wroclaw jsme s výpravou navštívili i pivovar v Lwówku Ślaskim nedaleko českých hranic, který unikátním způsobem upozorňuje na ruské násilníky okupujících Ukrajinu a vraždících zde civilisty a rabujících cizí majetek. Tento pivovar (polsky browar) začal vyrábět unikátní pivo – dvanáctku, na jejíž etiketu umístil již zmíněný nápis s vyobrazením Putina s pirátskými hnáty a nápisem RuSSia. Kde obě s jsou ve tvaru blesků, jak je používala známá nacistická zločinecká organizace.

Účastnice exkurze Elisa z Francie s unikátním pivem.

Ředitel pivovaru Tomasz Jaskola uvedl, že tímto způsobem chtěli upozornit na agresi Ruska proti Ukrajině a také na fakt, že kremelská říše vykazuje velmi podobné rysy s nacistickým Německem. Toto pivo se prý prodává dobře a zájem o ně projevili i v Austrálii. „Prázdné láhve pak budeme posílat na Ukrajinu s návodem, jak z nich vyrobit účinný molotovovův koktejl (zápalná lahev),“ prohlásil se smíchem ředitel Jaskola. I když nápad je to výborný.

Ještě dvojice

Pravdou je, že z každé prodané láhve jdou peníze na pomoc Ukrajině a to je dobře. Existuje mnoho způsobů jako pomáhat této nešťastné zemi, kterou ničí zločinný barbarský soused. A tento se mi moc líbí. Z vlastní zkušenosti mohu také potvrdit, že lwowecké pivo není vůbec špatné.

Zadní strana etikety

Je třeba neustále zdůrazňovat, že Ukrajina je napadená, a Rusko je brutálním necivilizovaným agresorem. A tento způsob se mně zdá velmi vtipný a účinný.

Autor: Jan Ziegler | sobota 28.5.2022 11:22 | karma článku: 22,01 | přečteno: 492x