Penalta? Íránec měl dostat žlutou za simulování

Ten výsledek mě včera hodně potěšil. USA porazily Írán 1:0 a postoupily ze základní skupiny fotbalového mistrovství světa v Kataru. Bylo to naprosto zasloužené vítězství Američanů. 

Já ty ajatoláhy z Teheránu fakt vůbec nemusím. Navíc Írán je země, která zakazuje ženám vstup na fotbalová utkání. Už z tohoto důvodu by neměl na tomto šampionátu startovat.

Ale zpět k zápasu, naštěstí atmosféra nebyla tolik vybičovaná, jak to původně vypadalo. Jedinou kaňkou bylo simulování íránského hráče na konci zápasu, který po lehkém kontaktu spadl ve vápně jak podďatý a dožadoval se penalty. Oceňuji rozhodčího, že tomu tlaku nepodlehl a pokutový kop neodpískal. Bylo to vyloženě zoufalství ze strany Íránu, který nedokázal dát góĺ, a tak to zkusil teatrálním vystoupením. Ten íránský hráč měl ještě dostat žlutou kartu za simulování. Ale koneckonců, vzhledem k vypadnutí Íránu je to už vlastně jedno.

Jsem rád, že i v diskusi pod článkem na iDNES.cz to viděla velká většina diskutujících stejně jako já. Penalta to nebyla v žádném případě, takové střety se nepískají.

Jinak se účastníci mistrovství světa shodují v tom, že Katar jej organizačně zvládá dobře, akorát to pivo za 300 korun je prý drahé. Ale kdeže, já si dal před časem na zápase NHL v newyorské Madison Square Garden dvě piva v přepočtu jedno asi za 350 Kč, k tomu klobásu neboli sausage, a v pohodě. Jak se říká, ber nebo nechej být.

MS 2022 - Fotbal | Írán - USA 0:1, drama v závěru, postup ze skupiny slaví Američané - iDNES.cz

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | středa 30.11.2022 12:55 | karma článku: 14,01 | přečteno: 503x