Odporné! Rusáčtí vojáci vraždí ukrajinské civilisty

Hnusný válečný zločin, jinak nelze nazvat útok na obchodní centrum v ukrajinském Kremenčuku, které rusáci zasáhli raketou. Zatím je dvacet mrtvých, toto číslo však není konečné.

Nákupní centrum v ukrajinském městě Kremenčuk nebylo žádným vojenským cílem a jeho zničení a zavraždění nevinných lidí nelze ničím omluvit. To je odporné barbarství a důkazem toho, že rusákům nejde o denacifikaci, ale o likvidaci Ukrajiny jako takové. Kdo by potřeboval denacifikovat, je Rusko. Ano, je to Ruská federace, jejíž chování na Ukrajině se blíží chování nacistického Německa v této zemi v roce 1941. Podotýkám jenom, že ani hitlerovci si nedovolili svádět vypálené vesnice na Sovětský svaz.

Míra rusáckých lží a rusácké demagogie je neskutečná. Putinovská propaganda je zločinné morální bahno, které nemá obdoby. To, že by Ukrajinci útočili na vlastní civilisty, je samozřejmě nesmyslem. Zákeřné a záměrné rusácké útoky na ženy a děti jsou bezpochyby prokázané mezinárodním vyšetřováním vedené zahraničními experty a zprávami OSN. Tady není co řešit. Kdo tvrdí opak, lže, je proruský troll a odporná zrůda, která hájí vraždy ukrajinských žen a dětí putinovskými zločinci.

Válka je hrozná věc, a já si přeji, aby válka na Ukraině, co nejdřív skončila. Jenomže válku nejde ukončit tak, že se za nevyprovokovanou ruskou agresi proti sousední zemi se udělá tlustá čára ve stylu, no tak rusáci zničili ukrajinská města, ale vlastně se nic nestalo. Evropa by proto už dál neměla pouze přihlížet rusáckým válečným zločinům, případně je slovně odsuzovat, ale měla by jednat. To znamená, že by Západ měl posílat více zbraní na Ukrajinu a případně ji přijít přímo vojensky na pomoc. Obávám se, že razantní síla je jedinou řečí, které kágébák Putin rozumí.

Ukrajina jistě není dokonalou zemí, ale právo je v tomto konfliktu na její straně. Ona je napadena agresorem. Nejsou to Ukrajinci, kteří záměrně útočí na civilní objekty a zabíjejí civilisty. To je třeba vzít na vědomí.

A nyní vyšla najevo další rusácká lež. Rusáčtí zločinci, aby omluvili svůj odporný barbarský zločin v Kremenčuku, tak si vymysleli, že prý ono obchodní centrum bylo zavřené a sloužilo ukrajinské armádě. Prokázalo se však, že kremelští propagandisté lhali jako obvykle. Obchodní centrum bylo normálně otevřené a plné nakupujících.

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 30.6.2022 12:49 | karma článku: 26,90 | přečteno: 599x