Obnovme stalinské represe, putinovci se překonávají v šílenostech

Tak poslanec Statní dumy a generál ve výslužbě Andrej Guruljov přišel s tím, že by Rusko mělo znovu zavést komunistický teror, protože v Stalinově éře prý byl řád a pořádek. Tak to ano.

Tuto zprávu zveřejnil web Novinky.cz. Když si člověk myslí, že v putinlandu už bylo pomyslného dna dosaženo, tak se objeví nějaký další pošuk, omlouvám se za ten výraz, ale jinak tyto lidi není možné nazvat, s ještě větší zvráceností. Brutální a nelidský rudý režim v někdejším SSSR je viníkem smrti řádově desítek milionů lidí. Stalin kromě jiných svých ohavných zločinů také záměrně vyvolal hladomor na Ukrajině s miliony zemřelých farmářů a členů jejich rodin.

Guruljov sice připustil, že za toho Stalina nějaké chyby byly, ale jinak prý panovala disciplína. A současné Rusko by se nemělo stydět vracet k stalinistickým praktikám.

Tak to určitě, kdysi jsem zaslechl názory, že vlastně i za toho Hitlera to nebylo zase tak zlé. Sice nějaké ty represe byly, ale když jste dali Němcům pokoj, tak si Vás nevšímali, a v protektorátu byl klid a pořádek. Takové zvrácené myšlenky u nás ani v Německu otevřeně prezentovat nelze a to je v pořádku. Natož žádat o obnovení nacistických represí.

V Rusku je však možné veřejně hlásat obnovení stalinských represí, které se od těch hitlerovských zas tolik nelišily. Guruljovo skandální vystoupení je o to horší, že se jedná o poslance putinovské vládní strany Jednotné Rusko. Kdyby to byl nějaký bezvýznamný člověk, tak by se to ještě dalo pochopit, protože v každém národě se najdou exoti.

Jenomže v civilizovaných zemích takoví pomatenci končí v psychiatrických léčebnách, v Rusku však veřejně vystupují v televizích. U pana Guruljova to není první takové extempore, už dříve například hlásal jaderné bombardování Velké Británie. Také v televizi. V normální zemi není možné, aby politici zvěstovali v médiích takové zvrácenosti. V těžce nemocné a zároveň zločinné Putinově říši to, jak je vidět, však vůbec nevadí.

Nestyďme se. Obnovme stalinské represe, vyzval ruský poslanec - Novinky

 

Autor: Jan Ziegler | středa 26.4.2023 13:50 | karma článku: 26,77 | přečteno: 496x