O hrdiny Velké vlastenecké války by se Rusko mělo starat

Stará paní, dvaadevadesátiletá Olga Stěpanovová. je válečnou veteránkou a ruské úřady jí nejsou schopny zajistit důstojné bydlení.

Paní Stěpanovová žije ve městě Birjusinsk v Irkutské oblasti. Je jednou z těch, kteří pomáhali porazit zlo, německé nacisty, ano je veteránkou Rudé armády. Nedávno požádala tamní úřady, aby jí zajistily lepší bydlení, protože žije v domě, který je v havarijním stavu. A ony odpověděly, že tedy do deseti let, jí ho zajistí. To je odporný cynismus. Je téměř jisté, že vzhledem k svému věku, se nového bydlení nedožije.

Rusko jako nástupnická země Sovětského svazu se rádo chlubí svým rozhodujícím podílem na porážce nacistického Německa. V pořádku, to nezpochybňuji. Krátce po válce na setkání špiček západních spojenců a Rudé armády, přítomní byli i vrchní velitel západních spojenců generál Dwight Eisenhower a vynikající vojevůdce maršál Sovětského svazu Georgij Žukov, pronesl přípitek Eisenhowerův syn, který prohlásil, že připijí na obyčejného vojáka Rudé armády. A Žukov se smál a prohlásil, „no jo, ono nám tady mládí musí připomenout, kdo že nám to vlastně vyhrál válku.“ Ano, řadové sovětské vojsko neslo tu největší zátěž. Tito vojáci nemohli za to, že Stalin byl zrůda srovnatelná s Hitlerem.

Proto bych byl rád, aby úředníci v Birjusinsku jednali bleskově, a válečné hrdince paní Stěpanovové zajistili co nejdřív důstojné bydlení. Ona si to zaslouží.

https://ura.news/news/1052422049?f=fb&fbclid=IwAR0i-r736RxaLjDgY8-KM_JDOb5M_wzkihR4FwlKJBMRiXsvxTBxsOvL1aM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | neděle 15.3.2020 13:13 | karma článku: 17,38 | přečteno: 337x