Nemocní rakovinou páchají v Rusku sebevraždy, chybí potřebné léky

Předseda ruského Federálního antimonopolního úřadu Igor Artěmjev napsal premiéru Dmitriji Medveděvovi srdcervoucí dopis. Desetitisíce lidí nemají přístup k životně důležitým lékům a to kvůli neschopné ruské vládě.

Nejsou už ani léky na bolest, kterou lidi kvůli rakovině trpí a páchají kvůli tomu sebevraždy. A samozřejmě, nejvíce trpí chudí, ale už se to netýká jen jich, ale zabíjí se i vysocí armádní činitelé. Situace s léky je katastrofální taky u léčby mozkové mrtvice či infarktu. Holt válčení v Sýrii je důležitější než tristní stav tamního zdravotnictví, pacienti přece nejsou důležití.

Ono vůbec země, kde tři čtvrtiny obyvatel berou plat menší než dvacet tisíc rublů (v přepočtu cca 6300 Kč) při zhruba stejných cenách jako u nás, je hodná politování nikoli obdivu. Přitom sami Rusové tvrdí, že z platu dvacet tisíc rublů a logicky i menších příjmů nemůže člověk v Moskvě uživit tříčlennou rodinu.

podle Rusko houfně opouštějí desátky tisíc vzdělaných lidí, kteří v něm nevidí perspektivu. Tato země není schopna se postarat o své nemocné a nyní jí přibyl další problém. Mnozí lidé si dříve vzali hypotéky v eurech nebo dolarech. Ty ovšem po pádu rublu vůči těmto měnám prudce podražily. A tak někteří majitelé takto koupených bytů nyní neví, z čeho je budou splácet, protože splátky jsou často větší než jejich příjmy.

Dávám sem také link na blog Fera Hrabala, který přesvědčivě dokazuje, že Rusko je kolos na hliněných nohou. To je člověk, který na rozdíl od mnoha rusofilů, v této zemi byl, dobře ji zná a ví, že stav regionů je na rozdíl od Moskvy a Sankt Petěrburgu.

Je jasné, že prezident Vladimír Putin bude muset zakročit, protože situace se stává neúnosnou. Zatím protestují pouze studenti a penzisti, ovšem k těm se mohou přidat další a o masové sociální nepokoje Kreml nestojí. Takže scénář následujících události je téměř jasný, hodný car a zlí bojaři. Musí se najít obětní beránci a těmi se stanou premiér Medveděv a jeho vláda, kteří budou označeni za příčinu problému, přestože skutečný viník upadajícího Ruska sídlí v Kremlu.   

http://www.mk.ru/economics/2016/01/15/glava-fas-napisal-medvedevu-dusherazdirayushhee-pismo-o-nevozmozhnosti-kupit-lekarstva.html

http://ferohrabal.blog.cz/1202/nove-rusko-aneb-soumrak-iluzi-a-nadeji

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | středa 17.2.2016 18:30 | karma článku: 26,51 | přečteno: 1599x