Nelidské a hnusné jednání Británie k íránským křesťankám

Albion odmítl udělit azyl dvěma Íránkám, které ze své vlasti uprchly kvůli přestupu na křesťanství. Přitom za konverze z islámu ke Kristovu učení hrozí v muslimských zemích i trest smrti.

Britští imigrační úředníci mně bohužel připomněli komunistické kádrováky v tom nejhorším slova smyslu. Jedné z oněch íránských žen podle serveru iDNES.cz  napsali. „Řekla jste, že Ježíš je Vaším spasitelem. Před íránským režimem vás neochránil. Nevěříte dost.“ Proboha, co to má znamenat? Pracovníci ministerstva vnitra, kteří rozhodují o azylech, by měli zkoumat pravdivost důvodů, které k nim žadatelé vedou, a ne hodnotit míru jejich víry. A to, že lidé jsou ve své domovské zemi pronásledování kvůli svému náboženství, je velmi pádným argumentem pro poskytnutí právní ochrany.     

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velka-britanie-zadost-o-azyl-zamitnuti-iran.A190326_101858_zahranicni_dtt?

Jsem proto rád, že europoslanec Tomáš Zdechovský se této problematice věnuje dlouhodobě a se svými přáteli se snaží pomáhat křesťanům, kteří emigrují ze svých zemí, protože jim doma hrozí smrt. Bohužel podobně se podle něj zachovala před čtyřmi lety i Česká republika, když po íránském křesťanovi, zaměstnanci rádia Svobodná Evropa, chtěla, aby předložil dokumenty, že byl doma pronásledován. „Chápu, že je nutné všechny prověřit a vyloučit, zda se za "křesťany" nezačnou schovávat různí agenti totalitních režimů. Ale někdy mi přijde, že přístup k lidem s křesťanskou vírou je ve státech EU stejný, jak k lhářům a podvodníkům. A přitom jsou to křesťané, kteří jsou nejpronásledovanější skupinou obyvatel na světě,“ řekl europoslanec Zdechovský.

To je přesně ono, evropské státy si musí žadatele o azyl proklepnout, zda mezi nimi nejsou například radikální islamisté nebo ekonomičtí migranti, kteří na něj nemají nárok, a za křesťany se jenom vydávají. Na to ovšem v některých případech stačí i jednoduchá zkouška. Dotyčný by mohl uvést něco z křesťanské nauky, třeba desatero základních Božích přikázaní nebo modlitbu Otče náš. Tedy takové ty základní věci, které by měl každý křesťan znát.

Írán patří k těm muslimským zemím, kde za přestup z islámu na křesťanství hrozí trest smrti. V takových případech chápu lidi, kteří utíkají před takovým zrůdným a nelidským režimem. Já bych nechtěl být v kůži imigračního úředníka, který by křesťanskému konvertitovi odmítl udělit azyl, ten byl následně deportován do domovské země a tam popraven. S tím, že jsem zavinil smrt člověka, bych nedokázal žít.

Dobrou zprávou nakonec je, že Velká Británie je přece jenom stále ještě demokratickou zemí a tak toto skandální rozhodnutí zkritizovala tamní média a rázně jej odsoudila i anglikánská církev. Je tedy naděje, že obě íránské křesťansky nakonec azyl dostanou.      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 28.3.2019 12:56 | karma článku: 28,17 | přečteno: 1166x