Nehoráznost! Rusko lže o okupaci Československa v roce 1968

Jedná se o nepřátelský akt ruských poslanců vůči naší zemi, jehož snahou je legalizovat brutální vpád sovětských vojsk se stovkami zabitých lidí. Tohle si skuteční čeští vlastenci nesmí nechat líbit.    

Podle údajů Ústavu pro studium totalitních režimů nás vpád vojsk Varšavské smlouvy a především sovětských stál jen do konce roku 1968 137 mrtvých, na 500 těžce zraněných a další stovky lehce zraněných. Do konce sovětské okupace u nás zahynulo vinou nepřátelských vojáků na 500 lidí.

https://www.ustrcr.cz/uvod/srpen-1968/obeti-okupace/

Bylo to jasné porušení mezinárodního práva, když armády pěti socialistických zemí vtrhly na území cizího státu bez souhlasu jeho vlády.

Pamatuji se, že na své dřívější nádherné dovolené v Dominikánské republice jsem se seznámil s jednou ruskou rodinou z Moskvy, tak její člen, jistý muž, na jehož jméno jsem už zapomněl, odsoudil vpád sovětských vojsk do Československa a řekl, že něco takového se nemělo stát. A vím, že takových Rusů je víc a těch si také vážím.

Ovšem zdůvodnění návrhu komunistických poslanců ruské dumy k návrhu zákonu sociálního zabezpečení tehdejších sovětských vojáků, ve kterém se mimo jiné píše, že „plněním úkolů při potlačení pokusu o státní převrat a při zabezpečení stabilizace situace v ČSSR po dobu rozsáhlé vojensko-strategické operace vojsky členských států Varšavské smlouvy od 21. srpna do listopadu 1968“, je skandální a nehorázné. To musí odsoudit každý slušný člověk jako nepřípustné relativizování zla. Žádný pokus o státní převrat se u nás nekonal a situaci nebylo třeba stabilizovat. Je faktem, že se jedná o komunistický návrh, ale na schůzce, kde se o něm jednalo, byli poslanci všech stran zastoupených v Dumě, tedy i vládnoucího putinovského Jednotného Ruska a nikdo proti němu neprotestoval.   

To by také Němci mohli přijít s něčím podobným, že oni u nás vlastně v březnu 1939 přišli stabilizovat situaci a poskytnout ochranu svým soukmenovcům pronásledovaných Čechy, a o žádnou okupaci se tudíž nejednalo.

Mnoho lidí o sobě tvrdí, že jsou čeští vlastenci, například členové Strany přímé demokracie. Nevím však nic o tom, že by Tomio Okamura a spol. tuhle drzou ruskou provokaci vůči České republice odsoudili. Co však také čekat od sluhů a poskoků Kremlu? Tito lidé totiž žádnými vlastenci ve skutečnosti nejsou. A těm, kdo spolupracují s cizí a nepřátelskou mocností proti vlastní zemi, se říká kolaboranti a vlastizrádci.

Jsem rád, že slušní čeští politici už tento nepřátelský čin odsoudili. Nicméně by to chtělo dát Rusku důrazně najevo, že si u nás nyní už neškrtne. Takže ruské firmy by u nás měly být vyloučeny z veřejných zakázek, například z dostavby jaderných elektráren. Podlé jednání si nesmíme nechat líbit.    

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cr-ministerstvo-zahranici-okupace-rusko-1968-uznani-okupantu-veterany.A190603_155846_domaci_chtl?

Autor: Jan Ziegler | úterý 4.6.2019 17:27 | karma článku: 27,90 | přečteno: 774x