Násilné obsazování budov nemá s demokracií nic společného

Policie musí v takovém případě tvrdě zakročit. Není možné, aby si nějací samozvaní demonstranti a lemplové typu Vrábela diktovali, že mají právo vystoupit v České televizi.

Tak zítra prý vyrazí protestující proti současné vládě z Václaváku od koně na Kavčí hory k sídlu České televize, kde si chtějí vynutit vystoupení v přímém přenosu. Padly dokonce i výzvy k obsazování vládních budov. Smutné ovšem je, že mnozí protivládní demonstranti si myslí, že tak to funguje.

Obávám se, jestli tito „myslitelé“ absolvovali alespoň zvláštní školu. V demokracii rozhodují o vládách svobodné volby a nikoliv pouliční výtržnosti či samozvané uliční výbory. Vrábel a spol. nemají žádný mandát k převzetí moci, jak se domnívají. Pokud to nepochopí, tak jim to bude muset vysvětlit razantní policejní zákrok. Jeden z mých kamarádů dokonce prohlásil, že by se do té sebranky mělo střílet ostrýma. Já tedy takový radikál nejsem a nemám rád násilí. ale jak se říká, „kdo seje vítr, sklízí bouři.“

Pokud někdo vyhrožuje násilím, musí počítat s adekvátní reakcí. Nedomnívám se, že by totální lempl Ladislav Vrábel měl vystupovat ve veřejnoprávních médiích a vynucovat si změnu vlády. Člověk, který dluží miliony, má na krku x exekucí, čili si neumí poradit s vlastním životem, nemá žádné právo rozhodovat o životech milionů obyvatel této země. Navíc na ty jeho akce dojdou nějaké desítky tisíc lidí svezených z celé republiky, které rozhodně nikdo nepověřil změnou vlády. Jinde navíc přijde na tyto akce jen nemnoho podivných existencí. Jako nedávno u nás v Českých Budějovicích dorazily na Náměstí Přemysla Otakara II. asi tři stovky protestujících. Připomínám, že naše Budějce mají přes 90 000 obyvatel, takže tato hrstka netvoří nějaké kompetentní zastoupení mého města. Českobudějovický rodák a můj kamarád Petr k tomu dokonce uvedl, že se tam sešel výkvět místních dlužníků a nemakačenek.

Hlavně my v Budějcích víme, co je Vrábel zač, jak za svoje provozovny neplatil nájemné, čímž dostával majitele do problémů, a dluží kam se podívá. Dokonce mu nedávno exekutor obstavil přes milion korun, kterému lidé posílali na organizování demonstrací.

V každém případě demokracie není o tom, že budu násilím svrhávat vládu, která mi nevyhovuje. O změnách moci jsou svobodné parlamentní volby.

Autor: Jan Ziegler | středa 16.11.2022 16:19 | karma článku: 23,75 | přečteno: 512x