Náš hokejový tým na Světovém poháru překvapí

Odepisování českých hokejistů není na místě. Přesvědčily mě o tom dva přípravné zápasy s Ruskem, ve kterých si rozhodně ostudu neudělali. Naopak celkem v pohodě čelili ruským provokacím.

Jisté kanadské noviny předvídaly hokejovému týmu České republiky krach na Světovém poháru, který už brzy začne. Já si to nemyslím. Je pravdou, že třeba absence Tomáše Hertla je pro náš tým oslabením, ale každý je nahraditelný. Sledoval jsem náš domácí zápas s Ruskem, který jsme vyhráli na nájezdy a zaslouženě, protože jsme byli po většinu zápasu lepším týmem.

Čeští diváci v pražské o2 aréně nezklamali a výkřiky směrem k Rusům bijte je, bijte je, povzbuzovali své mužstvo, aby se nenechalo soupeřem zastrašit. Tohle Rusové na nás občas zkoušeli, stejně jako snahu vyprovokovat naše hráče ke rvačkám. Také se jednou tři Rusové naráz vydali zbušit Davida Pastrňáka, zřejmě taková typická ruská férovka, ale naši to nedovolili, což bylo dobře. Korunu všemu nasadil ubrečený Ovečkin, který v prodloužení žaloval, že byl faulován, ale měl smůlu.

Zápasy s Ruskem bývají vyhecované a tak v hospodách zazněla na jeho adresu slova, která se nedají publikovat a kdybych je napsal, byl bych asi adminem a to právem zcenzurován a proto je psát nebudu. Každý si je umí domyslet. Ale už dost, kluci do toho, na Světovém poháru se neztratíte.       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | středa 14.9.2016 19:52 | karma článku: 23,30 | přečteno: 493x