Náčelník modrá knížka radí generálům, jaké mají kupovat zbraně

Je to komické a zároveň důkazem toho, že Miloš Zeman už je totálně mimo. Na nedávném velitelském shromáždění České armády mimo jiné doporučil jejich velitelům, aby nakupovali drony.

Prezident Zeman je držitel modré knížky, čili nevoják, který nebyl na vojně. Z titulu své funkce je sice vrchním velitelem ozbrojených sil, ale je to spíše symbolické. Ovšem je směšné, když Zeman radí zkušeným armádním odborníkům, jaké mají nakupovat zbraně. Tato slova si měl ušetřit, protože generálové vědí líp, než nositelé modrých knížek, čím mají vyzbrojit své vojáky. Na rozdíl od Miloše Zemana jsem řídil tank T–55, střílel z něj a velel mu. A přesto bych si nedovolil radit velitelům ohledně výzbroje. Myslím si, že to generálové tak nějak vzali s pochopením pro omezené duševní schopnosti náčelníka zvaného modrá knížka.

Je to stejné, jako kdybych já přišel na operační sál a říkal chirurgům, jaké si mají pořídit ty správné nástroje. Samozřejmě bych se něčeho takového samozřejmě neodvážil.

Je v pořádku, že Zeman ocenil působení naší armády v zahraničních misích a vzpomněl na nedávno zemřelou rotmistryni, kterou hodlá vyznamenat. To beru, ale ať se neblamuje s telecími radami

Bohužel, on to není první úlet hlavy státu, která už tak trochu senilní. Jeho vzkaz podnikatelům, aby koronavirovou krizi překonali tím, že si vezmou úvěry, a jen ti neschopní jej pak nedokáží splatit, je ze stejného soudku. Zeman nikdy nepodnikal, neví, co to je. On prostě nechápe, že to není ani tak o schopnostech, jako o vládních restrikcích. Když státní moc znemožní lidem podnikat, tak má problémy i sebelepší majitel firmy. A vůbec pobídka k dalšímu zadlužování je hloupá, protože to může vést akorát ke kolapsu firmy. Ale co čekat od amatéra, než stupidní připomínky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 4.12.2020 16:22 | karma článku: 46,19 | přečteno: 13761x