MZV na jedničku, takhle razantně se hájí české národní zájmy

Ministerstvo zahraničí dalo ruské straně nůž na krk. Buď v řádu dnů stáhnete diplomatického pracovníka Alexandra Těrentěva, který prokazatelně porušuje české zákony, nebo ho vyhostíme.  

Pondělní pořad České televize Reportéři ČT viz https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/219452801240011/obsah/684027-spravce-z-kremlu

přinesl jasné důkazy, že pracovník ruského velvyslanectví Alexandr Těrentěv, který má na starosti správu 200 bytů v Praze, patřících České republice, ale na základě mezistátní smlouvy využívaných Ruskou federací, jedná protiprávně. Ruská strana podle dotyčné úmluvy smí tyto byty poskytovat jenom svým diplomatům a jejich rodinám. Pan Těrentěv si z nich ovšem udělal výnosný byznys a pronajímal je v rozporu se zmíněnou dohodou.  Bydlely v nich mimo jiné prostitutky z nočních klubů nebo tam na několik nocí přespávali turisté. Docházelo ovšem i k napadání současných nájemců, kteří tam bydlí v souladu s českými zákony. Ti byli Těrentěvem a jeho pochopy zastrašováni, byl jim vypínán proud, nuceni k vystěhování v řádu několika dnů apod.

Ruská ambasáda v Praze -ilustrační foto

Žádný slušný stát si nemůže nechat takové gangsterské praktiky líbit. A proto jsme rád, že české ministerstvo zahraničí si povolalo na kobereček ruského velvyslance a dalo mu jasně najevo, víme o tom, že Vaši lidé porušují české zákony, tohle je nepřípustné a buď sami zjednáte nápravu, nebo se o to postaráme my.

To je perfektní práce. Takto se hájí české národní zájmy. My musíme dát najevo, že na našem území nedovolíme porušování našich zákonů. A to samozřejmě musí platit v každém případě dle zásady padni komu padni.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/urychlene-vyreste-pripad-terentev-vyzvalo-ministerstvo-zahranici-ruskeho-velvyslance-68816?fbclid=IwAR1zxE8slsnqvt__tc_5X1t9MP9WHrih9JpJIQA_OSJx0xc3IB_JkNa8peg

Autor: Jan Ziegler | úterý 26.3.2019 15:57 | karma článku: 39,08 | přečteno: 3713x