Muž nebude šikanován, když nenastoupí rodičovskou dovolenou

Také v mnohém nemusím Evropskou unii, ale nelíbí se mi kopat do ní za každou cenu. Žádná diskriminace rodin se nekoná. To jen někteří jedinci si vymýšlí, to, co ve skutečnosti neexistuje.

V tom má pravdu europoslanec Tomáš Zdechovský a nikoliv Petr Mach, u kterého je trvalá snaha útočit na své oponenty za každou cenu. Bývalý předseda strany svobodných sice ve svém blogu uvádí různé body ze směrnice Evropského parlamentu, ale ani z jednoho z nich nevyplývá nutnost zkrácení rodičovské dovolené a rodičovského příspěvku, tedy finanční postih rodin, pokud by otec dítěte nevyužil práva na rodičovskou dovolenou. Myslím si, že pan Mach vidí to, co neexistuje.

Europoslanec Zdechovský tuto problematiku vysvětloval na webu Novinky.cz. „Na žádnou povinnou rodičovskou nikdo nemusí, ale pouze může, jako je to nyní. Ze směrnice se před rokem po velmi tvrdých debatách podařilo odstranit řadu nesmyslů, které tam byly. Chápu emoce, ale původně zveřejněný text na Radiožurnálu nebyl pravdivý z důvodu chyb v překladu. Takže nebuďme opět papežštější než papež jako s vodovodními bateriemi,“ řekl Zdechovský. Dodávám, že Radiožurnál se za chyby v překladu omluvil.

Tomáš Zdechovský pak upozornil na důležitý fakt, že Česká republika si často vysvětluje směrnice Evropské unie po svém a schvaluje něco, co po nás nikdo nechtěl. Viz zářný příklad s vodovodními bateriemi. Český parlament odhlasuje hloupost a pak se to svádí na „zlý Brusel“. Rozhodující je, že směrnice o rodičovské dovolené členským státům nic nenařizuje. Jakékoliv další spekulace jsou proto zbytečné.

Petr Mach nakonec stranu svobodných, kterou sám založil, opustil. Ve volbách do Poslanecké sněmovny tato partaj nikdy nepřekročila pětiprocentní hranici, uspěla pouze v souboji o Evropský parlament v roce 2014, kdy se ziskem 5,24% získala jednoho europoslance, kterým se stal právě Petr Mach. Jinak voliče moc nezaujala a její bývalý šéf, nyní už působící v barvách Trikolory, by se měl zamyslet proč.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zdechovsky-otcove-nebudou-muset-povinne-na-rodicovskou-je-to-jen-moznost-ne-prikaz-eu-40333132?fbclid=IwAR2MHY_8l7uA5aPGVy_U4f1n4zmds2VUYVX5rUj0HH-Amqmg4dw5bM22MfI

https://machpetrmach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755648

 

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 14.8.2020 18:31 | karma článku: 17,40 | přečteno: 630x