Muslimská nenávist dostala za vyučenou, íránský judista zápasí v Izraeli

Bývalý íránský reprezentant v judu Sájid Molájí nyní hájí barvy Mongolska a zúčastní se turnaje v Tel Avivu. Ve své původní vlasti je v nemilosti, protože nastoupil proti izraelskému soupeři, což Írán zakazuje.

Sájid Molájí se nedopustil žádného zločinu, ale v Íránské islámské republice se stal psancem poté, jak uvedl web seznamzpravy.cz, kdy na mistrovství světa v Japonsku nastoupil proti reprezentantu Izraele. Írán a některé další muslimské země totiž zakazují svým sportovcům soupeřit se zástupci Židovské státu. Bohužel, z obavy o svůj život se Molájí nemůže vrátit do své rodné země a žije v azylu v Německu.

Jeruzalém z Hory Olivové

To není nic jiného než projev omezeného fanatismu. Íránci ve svém antisemitismu zacházejí příliš daleko. Je to také důkaz toho, kdo je skutečnosti problémem. Izraelci to nejsou. Ti svým reprezentantům nezakazují startovat proti sportovcům z jiných zemí. Írán také vytrvale šíří protižidovskou nenávist opakovaně vyhrožuje Izraeli zničením a jeho obyvatelům vyhlazením.

Je ovšem smutné, že někteří diskutující pod uvedeným článkem označují teď už mongolského judistu za zrádce. To jsou hloupé a nestydaté řeči. Já oceňuji každého člověka, který se dokáže vzepřít zlu a totalitě. I českoslovenští sportovci kdysi odcházeli kvůli komunistické diktatuře do zahraničí a já si jich za to vážil. Byla to od nich odvaha jít do neznámého prostředí. Vzpomínám si na rok 1986, kdy se v Praze na Štvanici konalo finále ženského Poháru federace v tenisu mezi socialistickým Československem a USA. Spojené státy tehdy reprezentovala Martina Navrátilová, která předtím emigrovala na Západ. Diváci jí tehdy v souboji Hanou Mandlíkovou fandili. To samozřejmě nebylo nic proti Mandlíkové, kterou to tenkrát hodně trápilo, a bylo mně jí líto. Lidé však touto formou dali jasně najevo, že si o komunistech nemyslí nic dobrého. Navrátilová se stala pro většinu Čechů hrdinkou, protože se postavila rudému zlu. A hrdinou je i Molájí, který se pro změnu vzepřel islamistickému zlu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/iran-zuri-jeho-byvaly-reprezentant-v-judu-soutezi-v-izraeli-143109#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=7UKYGGsvzFl-202102191411&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 19.2.2021 18:45 | karma článku: 26,61 | přečteno: 824x