Modravský starosta nic zločinného neudělal

Vypadá to jako útok tzv. ekoaktivistů, kteří nemohou Antonínu Schubertovi přijít na jméno, kvůli jeho postojům k Šumavě. Upozorňuje totiž na fakt, v ní také žijí lidé, kteří by měli mít také nějaká práva.

V článku, který byl zveřejněn v jihočeské MF DNES, se píše, že Modrava postavila dům za 6,7 milionů korun, jež obecní zastupitelé pronajali starostovi Schubertovi za nájem 6 tisíc korun. Kauza, která na první pohled vypadá skandálně, však taková vůbec není.

Modrava se zhruba sedmdesátkou stálých obyvatel je bohatou obcí. Na účtech má stamiliony korun, které získala legálně v souladu s platnými zákony. A proto si toho může dovolit více, než je v našich krajích obvyklé. A tak třeba vyplácí rodičům podporu při narození dítěte. Toto porodné činí 60 tisíc korun. Zdůrazňuji, jsou to její peníze a ona si se souhlasem svých demokraticky zvolených zastupitelů s nimi může dělat, co chce, pokud tím neporušuje zákon.

A jestliže modravští také staví a bude dále stavět obecní rodinné a bytové domy, které v souladu se stanovenými pravidly pronajímají svým občanům, nedělají nic špatného. Jeden z těchto domů získal i starosta Schubert. Chápu, že jeho případ byl akutní, protože předtím bydlel v domě, který patřil Správě Národního parku Šumava, a kdo zná zdejší situaci, tak ví, že Schubert je s ní ve sporu ohledně budoucnosti tohoto moc krásného českého pohoří. A neměl jistotu, že by na původní adrese mohl bydlet dále, nedostal výpověď a nemusel se stěhovat. Lidsky mu tedy naprosto rozumím.

Jeden z dobrých známých pana starosty namítnul, že si mohl dům k bydlení postavit sám. To je samozřejmě legitimní připomínka, ale znovu opakuji, jím zvolené řešení je naprosto legální. Modrava zbohatla i zásluhou Schuberta v éře jeho starostování. Z těchto peněz staví byty a domy pro lidi a není to tedy o tom, že by postavila speciálně dům pro hlavu obce.

Celé to vypadá, že se jedná o pomstu tzv. aktivistů, kteří se rekrutují hlavně z hnutí Duha, člověku, jenž má jiný názor než oni a namítá, že na Šumavě žijí lidé, kteří mají mít také nějaká práva a nejsou jaksi méně než zvířata a vzácné rostliny.

Obyvatelé Modravy Antonína Schuberta opakovaně zvolili výraznou většinou hlasů do místního zastupitelstva, které jej pokaždé učinilo starostou. A bude jenom na nich, jak v příštích obecních volbách zhodnotí tuto pseudokauzu.           

http://budejovice.idnes.cz/modrava-postavila-dum-pro-starostu-plati-najem-sest-tisic-mesicne-10e-/budejovice-zpravy.aspx?c=A170116_2299154_budejovice-zpravy_mbe 

Autor: Jan Ziegler | středa 25.1.2017 17:32 | karma článku: 30,67 | přečteno: 1352x