JK

Ruský ,,mír" vždy znamená, že se dotyčný stát vzdá svých práv ve prospěch rusácka, dosadí do vedení země lidi určené Kremlem a bude naslovo poslouchat. Rusácko pak svou gubernii ochrání proti vnitřnímu nepříteli. Bohužel po tomto uspořádání touží i pár zdejších politických uskupení. Je ostuda, že tito vlastizrádci dostávají tak velký prostor. A samozřejmě i sem za chvíli naběhne pár rusáckých přisluhovačů a začnou vykřikovat něco o uličním výboru. Jmenovat je nemusím, všichni je známe. Pro Vás velká karma.

Foto

platí to nejen pro Rusko. Známe i další velmoci, které nepoddajné státníky zlikvidovaly.

PZ

Ono to bude chybou v překladu, protože vždy když chce Putim mír myslí tím jen mir (мир)

PB

P89e27t65r 76B92u76r96i75a22n

24. 5. 2024 16:14

Ano, je to vlastně takový Eli Copter.

J28a15k20u11b 72Š94o50l42c

24. 5. 2024 11:50

To máte jako s "humanitárním bombardováním". Pravda chcimiry nezajímá a "ruský mír" si navždy bude žít svým životem.

JZ

Souhlasím. Chcimíři jsou sluhové rusácké propagandy. Pravda je nezajímá. Oni vědomě lžou ve jménu svého guru Putina.

Foto

Karma za článek.

Zmíněné chování Ruska je naprostá ohavnost: Dát přepadenému nůž na krk a říkat tomu "mírový návrh".

A stejně tak je totální trapas, ne-li tragikomedie to přehazování vlastní viny na jiné: Na Ukrajinu, na Johnsona, na údajně "špatný a prohnilý" západ, na Marťany, na kohokoliv. Oni už zřejmě ani sami nevidí, jak jsou ve svém lhaní směšní. Tedy, bylo by to k smíchu, kdyby to nebyla tragédie, když pokračuje dnem i nocí vraždění ukrajinských civilistů při bombardování a raketových útocích.

JV

J24i67ř31í 46V91o47l41n16ý

24. 5. 2024 18:48

A vraždění ruských civilistů, dokonce naší vládou dodanými zbraněmi nepokračuje? Objektivita asi není Vaší silnou zbraní.

Putin lže a lže a lže! A všichni usilující o kapitulaci Ukrajiny jsou jako Putin! Klaus, Zeman, Babiš, Okamura, Havlíček, Vodnráček, Schillerová, Juchelka, Vildumetzová, Majerová, a další a další!

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

Jinak tu máme také totalitu!

JN

J82o57s15e24f 57N43i46k52l

25. 5. 2024 18:04

Fakta a děj v tomto konfliktu a vše co mu předcházelo je v podstatě od začátku všem, kteří jen trochu myslí a přemýšlí jasný, proč si něco nalhávat...

PR

P80a91v32e97l 55R20u71s38ý

24. 5. 2024 14:24

Jste moc důvěřivý. Když se podíváte na naše politiky, kteří lžou i když nemusí, když se podíváte na západní politiky, jak obhajují intervence mimo jejich území "fakty", které se nikdy neprokážou, naopak vyvrátí, pak byste mohl vědět, že o tom je informační válka, tedy lžou obě strany a potírají lži i pravdy protistrany. Hledat pravdu neznamená věřit jedné straně, ale mít dostatek kritického myšlení, pochopení historie, nadhled pro analýzu souvislostí, zákonitostí a příčinných vazeb. A pokory před tím, že se pravdu možná nikdy nedozvíte.

Takže ano, můžete věřit jedné interpretaci a být prodlouženou hlásnou troubou ať toho či onoho, ale to z předkládaných "faktů" realitu neudělá. Čímž rozhodně netvrdím, že nemáte pravdu. Jen nemáte a nemůžete mít jistotu takovou, abyste svůj náhled předkládal jako objektivní pravdu. Nicméně chápu, člověk potřebuje něčemu věřit.

JZ

Tvrzení, že Boris Johnson zakázal mír Ukrajině nelze pokládat za pravdu, protože ji nelze ověřit a proto tvrzení neexistuje jediný důkaz.

Verze, že Ukrajina odmítla přistoupit na prokazatelné vyděračské podmínky Moskvy je daleko pravděpodobnější. A o ukrajinské historii toho vím dost. Mohu doporučit i kvalitní literaturu.

GK

Vazeny pane pisete "jako lež se ukazuje tvrzení kremelské propagandy, že prý britský premiér Boris Johnson přinutil Ukrajinu, aby nepřijala údajně už téměř domluvený mír s Ruskem. Skutečnou příčinou byly nehorázné ruské „mírové“ návrhy."

A pisete hlouposti, jedine v cem vam davam za pravdu je ze Boris opravdu nikoho k nicemu nenutil. Ta smlouva byla defakto hotova a doladovali se podrobnosti a ocekavalo se ze se behem dubna podepise viz "Článek 18 návrhu dohody ukazuje, že tehdejší vyjednavači předpokládali, že obě hlavy států dokument podepíší v dubnu 2022." V ty dobe Boris vyrazil do Kyjeva a oznamil z Londyn nic nepodepise a aby valcili dal a zase pelasil domu. Viz - "Demnach ist der damalige britische Premierminister Boris Johnson am 9. April nach Kiew gereist und habe gesagt, dass London „nichts“ mit Putin unterschreiben würde – und die Ukraine die Kämpfe fortsetzen solle.

(V souladu s tím tehdejší britský premiér Boris Johnson odcestoval 9. dubna do Kyjeva a řekl, že Londýn s Putinem „nic“ nepodepíše – a že Ukrajina by měla pokračovat v bojích.")

Tim vsechno padlo protoze GB mela byt jednim z garantu.

Psaly o tom pomalu vsechny zapadni media uz v ty dobe a stacilo by si to dohledat/vyhledat.

Nesmysly typu -"Obsahoval i ryze ponižující části, například povinnost provádět denacifikaci nebo zavést kult Velké vlastenecké války. Rusko přineslo celý seznam zákonů včetně Ústavy, které má Ukrajina změnit.“ v te smlouve vubec nebyly.

Ona kdyby ta smlouva byla tak hrozna jak pisete tak proc pak i ukrajinsky vyjednavac priznava "Der beste Deal, den wir hätten haben können" (Nejlepší dohoda, jakou jsme mohli mít)

"I po více než dvou letech války se tato dohoda zpětně jeví jako výhodná. "To byla nejlepší dohoda, kterou jsme mohli mít," řekl tehdy člen ukrajinské vyjednávací delegace WELT AM SONNTAG."

Pri trose namahy si ji dokonce muzete vygooglit pokud to zvladnete.

Muzete nesouhlasit, muzete to smazat ale pravdu tim nezmenite.

DR

To je právě to, na co jsem se autora ptal níže a tj. byla ta vyjednaná smlouva stejná jako ten ruský předválečný panflet? A pokud nikoli, jak předpokládám, tak celý tento blog jsou pouze osobní spekulace a výmysly, čili jeden velký nesmysl.

DR

Jako pokus o vlastní interpretaci, která se mi tradičně hodí do krámu je to moc hezké, nicméně o tom, jaké byly skutečné důvody odmítnutí ruských návrhů, nevíme lautr nic.

MK

Že by nedůvěra v russkou ochotu své závazky plnit?

Russko už v Budapešťském memorandu 1994 (plnohodnotná mezinárodní smlouva) garantovalo nezávislost a územní celistvost Ukrajiny výměnou za stažení jaderných zbraní. Smlouvu porušilo.

Proč by Ukrajina měla věřit nějaké další smlouvě?

JN

J36o10s29e20f 45N35i11k45l

24. 5. 2024 21:17

Ukrajina

Monitorovací mise OSN na Ukrajině (HRMMU) uvádí, že od počátku invaze (v únoru 2022) k 10. květnu letošního roku si válka vyžádala mezi civilisty celkem 32 100 obětí. V čísle se skrývají jak zabití, tak zranění – těch je nyní 21 154.

Úřad Vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) zveřejnil naposledy informace 10. května 2024. Tehdy podle svých metodik ověřil smrt 10 946 ukrajinských civilistů

Gaza

Od počátku října si válka vyžádala bezprecedentní množství civilních obětí a to především v Gaze. O život přišlo přes 35 000 obyvatel a dalších 70 000 utrpělo zranění. Přes 60 % obětí přitom tvoří civilisté. Neustávající vojenské operace vyhnaly z domovů na 1,9 milionu lidí, to je 85 % veškeré populace. (k 21.4.2024)

PB

Děkujeme za fakta o tom, že se Ukrajinci statečně brání ruským agresorům.

LH

Myslím, že jak to doopravdy bylo se ukáže až tak za 10 let... Jinak pokud se nepletu tak delegace byly domluveny na setkání Putin Zelenský, než přijel na návštěvu Johnson

JZ

Žádné takové setkání nebylo domluveno. Ruské vyděračské podmínky byl pro Ukrajinu nepřijatelné, bez ohledu na Borise Johnsona.

  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz