Milovníci kvalitních vín zamíří do Dobřichovic

Víno bude opět tuto sobotu 27. srpna dominovat zámeckému areálu zámku v Dobřichovicích na již tradičních Dobřichovických vinařských slavnostech. Návštěvníci na nich mohou ochutnat špičková domácí a zahraniční vína.

Hlavní cíl celé akce, která se koná v Dobřichovicích v okrese Praha-západ, je vyjádřen jednoduchým mottem „Poznej svého vinaře“. Český archiv vín na ní také udělí cenu Vinař roku 2016. A pro ty, kteří mají rádi dobrá vína, stojí za to se do Dobřichovic o víkendu vydat. Samozřejmě, v tomto případě je lepší nechat auta doma, ale městys leží na hlavní železniční trati Praha - Beroun a z Wilsoňáku tam jezdí vlaky v půlhodinových intervalech.

      

„Vinařské slavnosti se u nás konají od roku 2003. Myšlenka uspořádání Vinařských slavností vznikla v témže roce, kdy jsme spolu s kamarádem Petrem Markem navštívili degustaci vín ve sklepeních valtického zámku na jižní Moravě. Tak vznikl nápad uspořádat něco podobného v Dobřichovicích. Petr jako šéf firmy Český archív vín dodal potřebné kontakty a já jsem v té době pracoval jako starosta Dobřichovic a tak jsem zajistil prostor dobřichovického zámku a potřebné finance. A časem se z toho stala vyhledávaná společenská událost, kterou pravidelně navštěvuje kolem 4000 lidí,“ uvedl dobřichovický místostarosta Michael Pánek.

Pro návštěvníky je připraven i bohatý kulturní program. Vystoupí mimo jiné Pražský, pouťový orchestr, skupina Brownies a večer zahraje kapela Bachtale Apsa s Máriem Bihárim. Zájemci mohou sledovat i lité souboje šermířské skupiny Alotrium.

Pořadatelé mysleli také na děti. Pro ty je v 11.30 určeno představení O Sněhurce s navazující dílnou v prvním patře na zámku. Program Vinařských slavností začíná v 11 hodin. Více informací na http://www.dobrichovice.cz.

 

Autor: Jan Ziegler | středa 24.8.2016 11:21 | karma článku: 13,45 | přečteno: 271x