Měl by pan Prymula odstoupit? Jistě, papalášské manýry nelze tolerovat

Restaurace musí být z příkazu vlády zavřené, jinak majitelům hrozí až milionové pokuty. Právo platí pro každého stejně ministře zdravotnictví.

Policie provedla razie proti barům a restauracím, které i přes zákaz měly otevřeno. Tamní seance rázně ukončila a majitelům hrozí za porušování zákona těžké postihy. Nejsem příznivec uzavření pohostinských podniků, avšak respektuji to.

Roman Prymula

Ministr zdravotnictví Roman Prymula nestále plamenně nabádá obyvatele České republiky, k dodržování protikoroinavirových opatření, aby je sám porušil, když se sešel ve středu večer v pražské restauraci s šéfem poslanců za hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem. To jsou papalášské manýry, které krásně popsal George Orwell ve Farmě zvířat, „Všechna zvířata jsou si rovná, ale některá jsou si rovnější.“

Pan Prymula si myslí, že se vlastně zase tolik nestalo. Ale stalo. Bylo to pohrdání lidmi této země, kteří se musí smířit se zavřenými obchody a restauracemi a dodržují nepříjemná omezení. V mém oblíbeném filmu Noc na Karlštejně vysvětluje císař Karel IV. v podání Vlastimila Brodského, proč císařovna musí tajně odejít z hradu, kam se dostala přes jeho zákaz, když on je nejvyšší vládce země. Řekl jasně: „Nejvyšší úctu před zákonem musí mít zákonodárce sám.“ Pan Prymula tuto jednoduchou zásadu evidentně nechápe.

Nakonec i premiér Andrej Babiš uznal, že selhání šéfa resortu zdravotnictví je tak vážné, že jiné řešení než konec ve funkci není možné. Takže pan ministr buď rezignuje sám nebo bude odvolán. A skončit musí v politice i pan Faltýnek, to je jasné.

 

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 23.10.2020 11:35 | karma článku: 40,54 | přečteno: 4519x