Mazací tramvaj, prostě je sexy

Je to vlastně upravená tramvaj T3 v pracovní verzi, která slouží k promazávání kolejí. Jezdí po hlavním městě a mezi lidmi si získala obrovskou popularitu. Svézt se s ní, je asi největším snem jejího příznivce.

Na Facebooku si získala už více než 7500 fanoušků a její stránka Mazací tramvaj patří k těm nejúspěšnějším. Její fandové si tam sdílejí, kdo ji kde viděl, předhánějí se v nejlepších fotkách svého miláčka, upozorňují na její jízdní řád a mnohé další zajímavosti. Na webu playtvak.cz je také možné ji vidět v online přenosu. Tato tramvaj patří Dopravnímu podniku hl. města Prahy a trvalé bydliště má v pankrácké vozovně.

A čím si tak získala svoji proslulost? Je unikátní, zajímavá, jediná v ČR a hlavně velice užitečná. Tato tramvaj vstřikuje mazací směs na koleje v místech, která jsou velmi hlučná. Tam snižuje hladinu hluku a také opotřebování kol, vozů a kolejnic. Tato zvláštní látka pak vytváří suchý povrch na kolejích a je vysoce účinná. Vydrží i na mokrých kolejích a to poměrně dlouhou dobu. A lidé v metropoli jsou rádi, když kolemjedoucí tramvaj tolik nerámusí.   

Pochvalu zaslouží také pražský Dopravní podnik, který využil její popularity a umožňuje přímý přenos jejich jízd po metropoli nad Vltavou. Tato mazací tramvaj také přispívá k větší popularitě městské dopravy v hlavním městě. Je zkrátka sexy.    

http://slowtv.playtvak.cz/prave-ted-mazaci-tramvaj-jede-prahou-d73-/mazaci-tramvaj.aspx?c=A150908_111659_mazaci-tramvaj_plap

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 16.10.2015 18:29 | karma článku: 17,00 | přečteno: 704x