Markéta Pekarová nejenže nepodepsala Chartu 77

Ale dokonce ani nezabránila upálení Mistra Janu Husa, jak správně podotkli evangeličtí faráři, kteří se ji právem zeptali, co pro tuto mimořádnou postavu českých dějin udělala.

Čacký to junák, chrabrý český vlastenec a poloviční Japonec Tomio Okamura hrdinně při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně vmetl předsedkyni Poslanecké sněmovny Markéta Pekarové Adamové do očí nezpochybnitelný fakt, ona nepodepsala Chartu 77. A co na to paní předsedkyně, zastyděla se? O nikoliv. Naopak, drze odpověděla, že nepodepsala nejen Chartu 77, ale ani petici Několik vět, protože v roce 1989 jí bylo pět let a neuměla psát. No, řekněte přátelé, takové výmluvy přece nemohou obstát.

To Tomio Okamura, to je jiný kabrňák, ten samozřejmě také nepodepsal Chartu 77, ale jen proto aby svým jasným antikomunistickým přesvědčením zmátl protivníka. A stejně to rudým natřel i před časem, když prohlásil, že „komunismus je nejdemokratičtější systém, který svět poznal.“

Právem se s odpovědí Markéty Pekarové nespokojili ani evangeličtí faráři, kteří ji položili jasnou a dobře cílenou otázku, co udělala pro záchranu našeho Mistra Jana Husa. A opět následovala odpověď plná trapných výmluv. Prý se spokojila se zárukami které dostal Hus od římského krále Zikmunda, že mu nic nehrozí. A pak napsala doslovně : „Následně jsem zjistila, že se jedná o past a vyrazila na pomoc, měla jsem však smůlu, protože se mi po cestě do Kostnice splašil kůň. A když jsem dorazila na místo, už se bohužel nedalo nic dělat.“ Přátelé, tak takhle tedy ne. Paní předsedkyně nám chce snad namluvit, že věřila Zikmundovi, té lišce ryšavé anebo, že se ji splašil kůň. To ji jako máme věřit? Jenomže Hus skončil svůj život na hranici. Takže milá dáma, nejenže nepodepsala Chartu 77, ale má na svědomí i smrt nebohého Mistra Jana.

Závěrem bych poprosil Stranu přímé demokracie, aby si už konečně si založila svůj politický Think tank, protože čekám, že její vyspělé duševní mozkovny nám předloží další senzační zjištění. Například, že premiér Petr Fiala se aktivně nezúčastnil protinacistického odboje nebo ministr vnitra Vít Rakušan nevstoupil do legií, aby bojoval proti zpuchřelému Rakousku atd.

Předsedkyně sněmovny vysvětlila farářům, proč nezachránila Husa – Forum24

Autor: Jan Ziegler | pátek 14.1.2022 12:53 | karma článku: 31,30 | přečteno: 1401x