Lukašenkovské Bělorusko kryje vraždy a hájí komunistický teror

Bělorusky Kurapaty, rusky Kuropaty, smutné místo nedaleko Minsku, kde komunističtí vrazi zavraždili až čtvrt milionů lidí. Běloruský režim znevažuje jejich památku, Ukrajina pečuje o památníky obětí nacismu.

Přes místo těchto hrozných masakrů vede dálniční obchvat kolem Minsku. Radnice běloruského hlavního města tam chce postavit obchodní a zábavní centrum. Památníky na zavražděné lidi, zřízené běloruskou demokratickou opozicí, jsou pravidelně vandalsky ničeny, policie a soudy jsou k těmto projevům barbarství benevolentní a viníci v případě dopadení dostávají symbolické tresty a často bývají amnestováni.

Režim vraha, zločince a diktátora Alexandra Lukašenka bagatelizuje komunistické zločiny spáchané v éře SSSR a dělá všechno proto, aby se na Kurapaty zapomnělo. Přitom v těchto místech hrozné tragédie mohlo být vrahy v uniformách NKVD, převážně Bělorusů a Rusů, zabito až na čtvrt milionů nevinných lidí. Odhady zavražděných obětí komunistického teroru se pohybují mezi 30 tisíci až 250 tisíci lidí. Přesný počet nelze zjistit také proto, že nynější běloruský režim brání v seriózním historickém výzkumu o komunistickém teroru na území Běloruska.

Po vpádu německých nacistických vojsk na Ukrajinu v roce 1941 postříleli příslušníci nacistických Einsatzgruppen spolu s ukrajinskými kolaboranty desítky tisíc Židů v září téhož roku v údolí Babí Jar nedaleko Kyjeva. Později byly na tomto místě místě bestiálně povražděny desítky tisíc dalších lidí včetně sovětských válečných zajatců.

Ukrajina na tomto místě, které je prohlášené za kulturní památku, vzorně pečuje o památníky, a trvale si připomíná smutný osud zdejších obětí nacistického teroru. Pravidelně přicházejí uctít jejich památku i nejvyšší ukrajinští představitelé.

Proti tomu Bělorusko se snaží za každou cenu zatajit komunistické zločiny v Kurapatech, toleruje vandalské ničení památníků a dovoluje v místech masových vražd stavět dálnice a obchodní centra.

Ukrajina se tedy chová jako civilizovaná země, Bělorusku vládnou necivilizovaní barbaři.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_v_Bab%C3%ADm_Jaru

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kurapaty

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | středa 26.1.2022 13:05 | karma článku: 19,64 | přečteno: 366x