Le Penová hlásá nenávist k Židům

Je vidět, že je to dcera svého otce Jeana-Marie Le Pena, který obdivuje Hitlera a plynové komory v koncentračních táborech, jež zahubily miliony lidí, považuje za pouhý detail v II. světové válce.

Marine Le Penová by se ráda stala francouzskou prezidentkou. Já si myslím, že se tak nestane. Za prvé, a to je nejdůležitější, v každých francouzských volbách to funguje tak, že v druhém kole se většina Francouzů spojí proti její Národní frontě, za druhé, její levičácký program se zvyšováním státních výdajů a snižováním věku odchodu do důchodu by Francii přivedl ke krachu, a konečně za třetí, jakýkoliv antisemitismus je nepřijatelný.

Ona sice zdůvodňuje toto opatření bojem proti islámskému radikalismu a starostí o bezpečnost Židů. To ať se na mě madam nezlobí, ale její logika připomíná popleteného krále z pohádky Pyšná princezna, který chtěl dát staré chůvě zavřené ve vězení svobodu tím, že ji donesl pilník.

Paní Le Penová a její Národní fronta byla až do nedávna silně antisemitská, avšak najednou v sobě objevila lásku k Izraeli. Ovšem pak zase chce zakázat Židům nošení jarmulek. Nevyznám se v ní. Stát by měl potírat zlo, ale bezdůvodné zakazování náboženských symbolů je chucpe.

Já lepenovcům jejich údajný obdiv k židovskému státu nevěřím. A stejně tak jsou vůči nim opatrní i izraelští politici, kteří se s nimi stýkat odmítají.           

http://www.ztis.cz/rubrika/zidovske-komunity-ve-svete/clanek/le-penova-zakaz-noseni-zidovskych-jarmulek-je-nezbytny-pro-boj-s-radikalnim-islamem

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 9.2.2017 18:06 | karma článku: 24,66 | přečteno: 1370x