Lavrov se vydal ve stopách antisemitské spodiny

A to svým výrokem k námitce, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij je Žid. Reagoval neověřenou spekulací, že Hitler měl také židovské předky. Přesvědčivé důkazy pro toto tvrzení však chybí.

Jako nacisté se chovají na Ukrajině především rusáci. To dokazují brutální vraždy civilistů včetně žen a dětí, masové znásilňování žen a další válečné zločiny. Výrok ruského ministra zahraničí Lavrova, že Hitler měl také židovské předky, který tím reagoval na námitku, že ukrajinský prezident Zelenskij je Žid, je idiotský. Jedná se o mimořádnou hloupost a de facto o podporu toho nejhoršího antisemitského odpadu.

Za prvé, prezident Zelenskij zvítězil na Ukrajině v naprosto svobodných a demokratických volbách, které nikdo nezpochybnil. A těžko tedy mohou být Ukrajinci nacisté, když si většinově zvolili za prezidenta Žida. Přesvědčivé důkazy o falšování naopak provázely prezidentské volby v Rusku.

Za druhé, objevily se sice spekulace o tom, že otec matky Adolfa Hitlera čili jeho dědeček měl být Žid, nicméně přesvědčivé důkazy proto toto tvrzení neexistují. A Lavrov tak šíří nepodložené drby. Ovšem u rusáků nic takového nepřekvapuje.

Za třetí, touhle teorií se ohánějí především antisemité nejhoršího ražení. To oni tímto znevažují nejhorší zločin v dějinách lidstva - holokaust. Říkají, podívejte se, ti Židé si vlastně svůj hrozný osud a masové vyhlazování za II. světové války zavinili sami, když to organizoval jeden z nich.

Za čtvrté, židovský původ Zelenského je otevřenou a známou věcí. O Hitlerově židovství se začalo hlasitě mluvit až po jeho smrti. Za jeho života o tom drtivá většina lidí nevěděla.

Za páté, Lavrov svojí řečí vyvolal skandál i v Židovském státě. Izraelské ministerstvo zahraničních věcí si kvůli ní předvolalo na kobereček ruského velvyslance v Izraeli.  

Lavrov: To, že je Zelenskyj Žid, neznamená, že na Ukrajině nejsou nacisté | ČeskéNoviny.cz (ceskenoviny.cz)

 

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 2.5.2022 11:16 | karma článku: 28,82 | přečteno: 691x