Křesťané pomáhají uprchlíkům a komunisté zase lžou

Europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná se obula do křesťanů, že prý jim jde o peníze z restitucí, ale uprchlíků si nevšímají. To je samozřejmě nesmysl a vědomá rudá nepravda.

Křesťané v Hradci Králové se už dříve ujali syrských křesťanských uprchlíků, kterým pomohli sehnat bydlení a práci. Soudružka Konečná připustila, že Charita České republiky se o tyto potřebné lidi stará, ale jinak prý Kristovi vyznavači nic nedělají. To je ovšem zase jedna z trapných komunistických lží.

Za prvé, Charita České republiky je institucí římskokatolické církve, která má pomoc bližním ve své náplni. Její pracovníci z diecézních, oblastních a farních charit se obětavě starají o potřebné lidi, sociálně slabé rodiny, osamocené matky s dětmi, pomáhají obětem domácího násilí a také uprchlíkům. Pokud tedy katolíci pomáhají druhým, činí tak jejich prostřednictvím, což má logiku, protože v nich působí k tomu kvalifikovaní lidé.

Za druhé, i další křesťanské organizace jako evangelické a husitské Diakonie nebo adventistická ADRA pomáhají uprchlíkům. Čili tvrzení komunistické europoslankyně jsou v rovině lží a pomluv.

Ještě bych našim rudým soudruhům připomněl, že problémy v severní Africe a na Blízkém východě vznikly už dávno před vyhlášením islámského státu.

Vinou dekolonizace, socialistickými státy tak mohutně podporované, se v Libyi dostal k moci diktátor Muammar Kaddáfí, který organizoval teroristické útoky mimo jiné i za podpory husákovského komunistického Československa, jež mu dodávalo výbušninu Semtex. Na jeho kontě je výbuch bomby v roce 1986 v západoberlínské diskotéce, který nepřežili 3 lidé, dalších 200 bylo zraněno. V prosinci 1988 se zřítil v důsledku bombového útoku zinscenovaného Libyjci nad skotským městečkem Lockerbie Boeing 747 společnosti Pan Am. Zemřelo všech 259 cestujících na palubě, dalších 11 lidí zahynulo pod troskami.

Nicméně souhlasím s Romanem Jochem, že Západ si to měl s Kaddáfím rázně vyřídit do roku 2003. Poté, když nabídl smíření a odškodnil oběti z Lockerbie, ho měl nechat být.

Stejně tak se po ukončení francouzské správy dostal v Sýrii k moci s pomocí komunistických zemí gangsterský režim, který ukrýval nacistické válečné zločince a desítky let ohrožoval sousední Izrael. Odstřeloval jeho území, a podporoval teroristické skupiny včetně radikálních islamistů, které na území židovského státu vraždili civilisty včetně žen a dětí.

Takže zatímco křesťané potřebným lidem pomáhali a pomáhají, komunisté s násilnickou tradicí sobě vlastní podporovali vraždění a násilí.     

http://www.christnet.cz/clanky/5562/cirkev_pomaha_uprchlikum.url

http://konecnakaterina.blog.idnes.cz/c/467852/krestanska-etika-a-uprchlici.html

 

Autor: Jan Ziegler | středa 15.7.2015 18:14 | karma článku: 30,75 | přečteno: 1352x