Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A jakou úctu k nim má naše společnost dnes? Už jsem tu uváděl, že pamětní desku zdejších letců v RAF dala na vlastní náklady instalovat skupina zdejších podnikatelů ve vstupní chodbě zdejšího muzea. Kdežto MěÚ to jen "milostivě" strpěl.

Trapné bylo i jednání zastupitelstva, když se jednalo o příspěvek zdejší pobočce KPV.

Za blog R^

2 0
možnosti
Foto

Asi stejnou, jako když se rozvířil pokřik kvůli zhotovení a instalaci památníku na Klárově, který nechali zhotovit a zaplatili britové, žijící i u nás. Ale není nic samo sebou. Kdopak si tehdy všiml i jiných souvislostí?Od partikular. zájmů po nadnárodní;-) Ono nejednou není daleko od čehosi, jako kšeftování s ostatky, doplněného vhodným ,,křovím":-/

0 0
možnosti
KS

Nacistické vězení se nedá s komunistickým srovnávat. S nacisty jsme byli ve válce a byli to především Němci, cizí národ. Kdežto komunistické lágry dělali Češi pro Čechy.

6 0
možnosti
Foto

V praktikách se však nelišili. Rozdíl byl jen v tom, že naci chtěli získat info coby fakta, kom pak cokoli bez ohledu na skutečnost, aby mohli účelově v zájmu režimu ,,fabulovat".

3 0
možnosti
LM

Komunisté, tito "lidé zvláštního ražení" nic nezapomněli a nic nového se nenaučili - stále jen lžou, podvádějí, pletichaří a kradou a když jim to umožníme, tak zase začnou utiskovat, věznit, mučit a vraždit.

6 0
možnosti
Foto

I86v62a72n 78M18a84r98e98k

2. 5. 2019 7:16

. . . . . "Byl první máj, byl lásky čas, hrdliččin. . . . . . " V. . . . . .Nic?

Uskutečnil jste p. Jene tu přednášku i doma, místo polibu své ženy pod rozkvetlým stromem?8-o

2 8
možnosti
JZ

Pane Marku, já myslím na ty piloty, kteří v padesátých letech chtěli na prvního máje líbat své ženy pod rozkvetlým stromem, ale nemohli, protože byli zavřeni v lágrech. Se zlem se nedělají kompromisy, zlo se ničí.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VV

Tak jsem doufal, ze se zde neco dozvim. Mimo nadvek nio. Preju tedy hezkou prvomajovou noc.

2 1
možnosti
Foto

A co jste se chtěl ,,dozvědět", kromě toho, co je ,,povšechně" kde komu známo i dohledatelné?Jistě, málo kde se uvádí, proč se kom těchto lidí tak báli. Např., že někteří z nich měli za mnželky např.. angličanky. Že mnozí byli obětí provokací, ale i fakt, že všichni, kteří prošli armádami spojenců měli i své závazky vůči nim a tím i dále vazby na ně. Pochopitelně, stali se na onen čas součástí jejich armád" Fr. G.B. ale i tehdejšího sojuzu. A např. Fajtl , (kterého jsem osobně též znal, jako i jiné, a ne z nějakých besed s nimi),prošel boji na západě, i východě.. Můj táta měl závazky jak v ve franc. cizinec. legii, tak následně ve fr, ketectvu, stejně tak i u britů. I to byli důvody kom běsnění vůči nim, ale i strachu z nich. Z lidí s vysokou inteligencí, s reál. válečnými bojovými zkušenostmi, znalostí jazyků, a nezlomných charakterů! Jinak to byli normální chlapy se vším a ve všem všudy. I o tom ,,něco" vím, ovšem zda jste to, a nejen Vy, schopen pochopit, to vskutku nevím. A ještě maličkost. Pokud měli potomky, jvychovávali je ve stejném duchu, v jakém byli vychováni i JEDNALI i oniR^

11 0
možnosti
Foto

Oni ty válečné hrdiny mučili, věznili a vraždili jako válečné hrdiny, nebo pro jejich účast v třetím odboji. Není třeba dělat z válečných hrdinů ovce, které si všechno nechali líbit. Hrdinové byli jedině v případě, když kladli odpor.

0 12
možnosti
Foto

Žádný z nich nevzdoroval jak naci. tak kom proto,aby se stali hrdiny,ale proto, že to bylo pro ně samozřejmé!Za války i váleč. prostředky, bez války pak tím, co v sobě opravdu měli. Inteligenci, charakter i odvahu. A nebyli fanatiky, ani primitivy!

11 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz