Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Je zde jeden udajny potomek jednoho leteckeho hrdiny z bitvy o Anglii. Opravdu by mne zajimalo, jak dopadl jeho otec po navratu do Ceskoslovenska. Nejak o tom na netu nic neni.

4 3
možnosti
Foto

Vy ,,čímsi požehnaný znalče"Rv Celou řadů svých blogů jsem o tom na těchto stránkách zveřejnil, vč. foto i kopií originálů(!) z našeho rod. archivu ! Všechny jsou dohledatelné!!Totéž pak vzkazuji i Vaším přitleskávačům, vč autora tohoto článku!Jinak se mohu jen pousmát, a vždy budu vidět úsměvy nejen svého táty, ale i jeho kolegů a kamarádů a slyšet stále jejich slova ,,Jiří, vždytˇ to sou blbci":-P Ovšem i kvůli takovým, jako jste i Vy, jsem v tom přestal. Nač házet perly takovýmto ,,lidem(?)", že?:-P

5 0
možnosti
Foto

Kdo zatratí svoje hrdiny si je nezaslouží

14 0
možnosti
Foto

Velká karma!

Bylo to skutečně tak, znal jsem osobně několik lidí, kteří byli v lágrech a vězeních jak za nacistů tak za komunistů. A říkali, že komunisté s nimi zacházeli hůř, než předtím nacisté. Nicméně byly to strašlivé, zločinné režimy, jeden horší než druhý. Zrůdnost komunistických režimů ale byla o to větší, že se dopouštěli těch nejhorších věcí, mučení, věznění, nucení k otrocké práci, justičních vražd, atd. na vlastních lidech.

Čest památce hrdinů našeho protinacistického odboje. Zvláště památce těch, kteří pak trpěli za zločinného komunistického režimu.

22 0
možnosti

Bezvýznamný komunistický odbojR^ pobavil jste jako vždy, podobné teze byly populární možná před rokem 1989, byť v opačném gardu, dnes jsou už jen k smíchu.

5 17
možnosti
PL

Mínus omylem, nechtěl jsem vůbec hodnotit, jen jsem se chtěl podívat, kdo vám dal ten první minus.

1 0
možnosti
JS

Ano, asi máte pravdu. Ovšem pak nějak nechápu, že nacisté, Ukrajinci jako první likvidovali židy a komunisty.

3 8
možnosti
VV

Pane Slavicku, to deleli uz davno pred nim prave komunisti.

6 2
možnosti

A45n80n81a 40Č79e54r18n70á

1. 5. 2019 16:54

Však komunisti jsou horší nacistů, to ví každý. Ale nacisté prohráli válku a tak byli odsouzeni, kdežto komunisté "jenom" zkrachovali a na soud nedošlo.

21 1
možnosti
JS

No oni ti komunisté (SSSR) tu válku asi pomohli vyhrát.

3 9
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz