Komunista Nadberežný hlásá nesmysly o silnici R3

Jednička na českobudějovické kandidátce Komunistické strany Čech a Moravy do městského zastupitelstva Ivan Nadberežný tvrdí, že jihočeské krajské zastupitelstvo schválilo rychlostní silnici R 3 v úseku České Budějovice – státní hranice s Rakouskem jako dvoupruhovou. Nechápu, proč to říká, když tato slova jsou totální hloupostí?

Možná jsou jeho výroky určené poněkud prostoduchým voličům KSČM, kteří věří všemu. Každý, kdo se jen trochu zajímá o dopravní problematiku, ví, že dálnice, rychlostní silnice a silnice I. třídy jsou majetkem státu, který také rozhoduje o stavbách těchto komunikací. Kraje mají na starosti silnice II. a III. třídy. Taková je tedy pravda. Čili je nesmyslné, aby jihočeské krajské zastupitelstvo rozhodovalo o rychlostní silnici R 3. Kraje jenom schvalují územní plány vyšších územních celků, než jsou města a obce.

Přesto jsem se dotázal na ministerstvu dopravy, jak to tedy je. Odpověď tiskového mluvčího Martina Nováka je jasná: „Rychlostní silnice R 3 mezi Českými Budějovicemi a rakouskou hranicí bude postavena jako čtyřpruhová o šířce 25,5 metrů se středním dělícím zeleným pásem. U jednoho úseku jsme těsně před vydáním stavebního povolení. Hotová by měla být do konce roku 2021 “  

Tak nevím, proč si soudruh Nadberežný takto hloupě vymýšlí. Pochybuji, že v tom článku v Budějcké drbně byla chyba, protože se jednalo o předvolební inzerci dodanou samými komunisty, do které redakce nezasahují.

Takoví lidé, jako je soudruh Nadberežný, kteří evidentně lžou, nemají v obecních a městských zastupitelstvech co pohledávat. Nehledě k tomu, že za problémy s dálnicemi u nás mohou hlavně komunisté, kteří na počátku padesátých let zastavili stavbu trasy, rozestavěné ještě za II. republiky v roce 1939, Praha – Brno. Když ji pak v roce 1967 obnovili, měli jsme za západní Evropou velké zpoždění. Výsledkem mimo jiné bylo, že zatímco v tehdejším socialistickém Československu v roce 1971 otevřeli první jednadvacetikilometrový dálniční úsek Prahou a Mirošovicemi, ve Franci ve stejném roce dokončili dálnici mezi Paříží a Marseille.

http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/politika/problemy-na-sidlistich-jen-vice-kamer-a-strazniku-nevyresi.html?utm_source=daynews&utm_medium=mail&utm_campaign=c639

Autor: Jan Ziegler | pátek 10.10.2014 12:44 | karma článku: 22,30 | přečteno: 1062x