Klimatičtí uprchlíci, někdo holt musí šířit paniku

Tito lidé nikdy nic pořádného nedokázali, akorát zastrašují své okolí výmysly. Problém s klimatickými uprchlíky je reálný a musíme ho řešit. A to ve svém usnesení uvedl i Evropský parlament.

Není to tedy o tom, že by Evropský parlament souhlasil s náporem dalších milionů migrantů do Evropy, ale pouze upozornil na tuto hrozbu. „Ano hlasovali jsme o tom, že tato hrozba existuje a je třeba ji řešit. Vždyť v řadě míst už ani není voda. Evropská unie nikomu žádné dveře neotevřela,“ řekl europoslanec Tomáš Zdechovský.

Každý rozumný člověk jistě uzná, že problémy je třeba řešit dříve, než vzniknou. Obrazně řečeno, jestliže vím, že moje auto potřebuje opravu, tak ho dám do opravy a nebudu čekat, až se porouchá a já s ním zůstanu někde na vedlejší silnici daleko od civilizace. Takže se budu snažit takové nepříjemné situaci předejít tím, že svěřím svůj vůz automechanikovi.

A pokud bychom si nevšímali klimatických změn a možných důsledků, tak to dopadne ještě hůř. Experti Organizace spojených národů na klimatické konferenci v německém Bonnu v listopadu minulého roku uvedli, že počet klimatických uprchlíků může dosáhnout až 20 milionů lidí ročně. A studie Světové banky varuje před tím, že počet lidí, kteří budou utíkat před klimatickými změnami, se do roku 2050 zdvojnásobí.

Odborníci upozorňují na to, že klimatické výkyvy v podobě prudkých a následných záplav střídající se dobami extrémního sucha budou v budoucnu častější. Koneckonců se to už děje. Důkazem toho je Sýrie, kterou v letech 2006 – 2011 postihla masivní vlna sucha a dva miliony lidí v této zemi neutekly ze svých domovů jenom před válkou, ale rovněž kvůli extrémnímu suchu.

Takže problémy kvůli výkyvům počasí jsou a je třeba je řešit. Hrůzostrašné výkřiky, bez toho  jak se s daným problémem vypořádat, jsou k ničemu.  

Autor: Jan Ziegler | pátek 2.2.2018 12:56 | karma článku: 17,72 | přečteno: 1267x