Když fandové okamurovců neví, co mluví, a vyhrožují

Petr Hampl nedávno vyzval k diskusi Mikuláše Mináře se slovy, aby mu vysvětlil, proč si nemáme právo zvolit představitele, jakým důvěřujeme a jací nám vyhovují. Dříve však chtěl svrhnout vládu.

Když slyším, že Strana přímé demokracie Tomia Okamury hodlá bojovat s nenávistí, tak si říkám, to už spíše uvěřím tygrovi, že se chce stát vegetariánem. Mezi příznivce této obskurní partaje patří i sociolog Petr Hampl. Ten tomu nasadil korunu. Což o to, výzva k lídrovi Milion chvílek pro demokracii Mikuláši Minářovi je legitimní. Jistě, je možné položit zmíněnou otázku a lidí mají skutečně právo si zvolit představitele podle svého uvážení. A rovněž k výzvám na odstoupení Andreje Babiš z postu premiéra jsem skeptický, protože on je stejně bude ignorovat. Změnu mohou přinést pouze svobodné volby.

Tomio Okamura

Jenomže právě Petr Hampl před časem vyzýval na společné demonstraci Úsvitu a Národní demokracie k násilnému svržení vlády. Je pozoruhodné, že tenkrát demokraticky zvolená vláda Hamplovi vadila, a nyní se najednou demokracie dovolává. To je obyčejné pokrytectví. Napadají mě podobenství ve stylu zloděj křičí chyťte zloděje či ono proslulé Krylovo vrah o morálce káže.

Je to vůbec typické pro SPD, že se demokracie dovolává pouze tehdy, když se ji to hodí. A jinak je zlo její hlavní zbraní. To dokazují i nenávistné slovní výpady jejího bývalého tajemníka Jaroslava Stáníka proti Židům, Romům a homosexuálům v Poslanecké sněmovně, za které byl pravomocně odsouzen k roční podmínce. Nezapomínejme také, že jediné teroristické útoky v nedávné době měl na svědomí jakýsi pomatený důchodce, rovněž příznivec okamurovců, který ve dvou případech vykolejil vlak a ohrozil životy nevinných cestujících. Rovněž v důsledku nenávisti šířené SPD.

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 21.11.2019 18:04 | karma článku: 31,31 | přečteno: 1446x