Kdyby těm rusákům neposílali zbraně, mohla válka skončit

Hospoda někde v USA v červnu 1942. John s Paulem sedí v baru a nadávají na americkou vládu, že prodlužuje utrpení evropských obyvatel a posílá Sovětskému svazu válečný materiál, a podporuje jeho válku s Německem.

„To je strašné,“ rozpálil se John a pokračoval, „zase jsme těm rusákům poslali další konvoj, další munici. Další zbraně a potraviny. Uvědomuje si vůbec Roosevelt, že tím jenom prodlužuje válku v Evropě.“ Paul mu přizvukuje: „Je to tak Johne, to přece není naše válka, to je věc Evropanů. Oni se začali mlátit mezi sebou, tak ať si to vyřeší“. „Jistě Paule, Roosevelt by měl místo podpory války donutit Stalina, aby se s Hitlerem dohodl na míru. Není v našem zájmu, aby ti dva spolu válčili. Dodávky rusákům musíme zastavit a přinutit je tak, aby začali s mírovým jednáním s Německem. Nedá se nic dělat, Stalin musí obětovat část své země, aby skončila válka, Hitler se dobytého ruského území v žádném případě nevzdá. To je realita, je třeba to respektovat a z toho musíme vycházet. Naše suroviny jako měď, cín a další jsou klíčové pro ruskou zbrojní výrobu, bez nich by si neškrtli. A bez našich amerických potravin by rusáci umřeli hlady. Takže když jim nebudeme nic posílat, oni nebudou schopni válčit a budou přinuceni jednat o příměří,“ dal jasně najevo John.

A Paul ještě přidal: „Vždyť kvůli těm rooseveltovským válečným štváčům umírají v Atlantiku naši kluci,zbytečně umírají v konvojích, na které útočí německé ponorky. Kdybychom si Němců nevšímali, tak nám dají pokoj.“

A John kontroval. „V každém případě to není válka dobra se zlem. Ano Němci napadli rusáky a Hitler je nacistická bestie. Jenomže Stalin je zločinec a komunistický netvor, rudý ďábel, který zavraždil miliony lidí, Ukrajince, Poláky, Litevce, Estonce, Lotyše a další. A tomuto masovému vrahu my pomáháme? Vždyť to je skandál, že Amerika podporuje bolševické barbary,“ vykřikoval na celý lokál John a dožadoval se dvojitého panáka dobré kentucké whisky.

„Máš naprostou pravdu Johne. My to nesmíme nechat jen tak, my musíme protestovat, demonstrovat a toho válečného zločince Roosevelta vyhnat z Bílého domu. Naše americké matky si musí uvědomit, že až jim jejich synové budou umírat na amerických bojištích a volat mámo, mámo, tak ať nenadávají Rooseveltovi, ale sobě, že ho zvolili prezidentem. To jim musíme zdůrazňovat.“

No, naštěstí II. světová válka skončila, tak, jak měla, a podobnost s jiným válečným konfliktem z roku 2022 je samozřejmě čistě jen náhodná.

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 11.7.2022 19:25 | karma článku: 34,44 | přečteno: 1119x