Jarmarky? Hlavně šaškárny v režii SPD a podvod na voliče

Tak nám Strana přímé demokracie vedená Tomiem Okamurou podle iDNES.cz předvede trhy, na kterých se prý budou potraviny od českých farmářů prodávat za férové ceny. Jenomže je to zase falešná hra.

V krajských městech má v rámci předvolebních mítinků SPD, jak uvedl web Seznamzpravy,cz, firma Emurfilm Production s.r.o soudně trestaného Kamila Spáčila, pořádat jarmarky s domácími potravinami. Ani nepřekvapuje, že se u této de facto politické akce objevila falešná záštita Agrární komorou, která od ní dala ruce pryč s tím, že se jedná o apolitickou organizaci a takové akce v žádném případě nepodporuje.

Tomio Okamura

Jenomže se opět jedná o promyšlenou lživou propagaci zacílenou na jednoduché voliče. SPD prý chce podpořit české farmáře za férové ceny. Tak vajíčka budou k dostání za 1,99 Kč za kus, jablka za 9,90 Kč za kilogram a kilogram vepřové plece za 53,90Kč, atd. Takové krásné baťovské ceny, že. Samotní zemědělci však mají jasno, za takové ceny není možné zmíněné potraviny prodávat. Jedná se tedy o obyčejný podvod, protože na těchto okamurovských trzích se evidentně budou prodávat potraviny za dotované ceny.

Podpora domácích zemědělců je správnou věcí a je potřeba k ní přistupovat systémově. Místním producentům pečiva, masa, uzenin, mléčných výrobků, ovoce, zeleniny atd. pomáhají třeba lidé, kteří založili sítě farmářských prodejen, v nichž umožňují prodej kvalitních českých, moravských a slezských potravin. Já sám v takových prodejnách často nakupují a vím, že kvalita není zadarmo. Obávám se však, že mnozí voliči SPD cílí hlavně na nejnižší cenu a obrážejí především slevové akce v hyper a supermarketech. Je jim jedno jakého je kupované zboží původu, hlavně, že je za pakatel.

Ze strany okamurovské SPD se tak jedná o pouhý předvolební kalkul a nikoliv o pomoc českým zemědělcům.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tomio-okamura-spd-cesky-jarmark-potraviny-ceny.A210609_102712_domaci_vlc

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jarmark-spd-podporuje-agrarni-komora-tvrdila-pozvanka-ta-to-ale-odmita-166991#seq_no=3&source=hp&dop_id=166991&dop_ab_variant=0&dop_req_id=ixG0ol29gHz-202106110856&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Autor: Jan Ziegler | středa 16.6.2021 18:08 | karma článku: 26,38 | přečteno: 862x