Jak Tomio Okamura zdevastoval český cestovní ruch

Byl to nynější šéf Strany přímé demokracie, který zařídil přesunutí turistických průvodců z živnosti vázané mezi živnosti volné. Skvělý komentář o tom napsal Václav Novotný v dnešních Lidových novinách.  

Já sám jsem příznivec toho, aby co nejvíce živností bylo volných. Jenomže v případě průvodců cestovního ruchu jsem pro to, aby lidé, kteří chtějí provádět turisty, byli vzdělání, uměli cizí jazyky, měli historické a místopisné znalosti atd. Tomiu Okamurovi ale šlo o jedno, aby japonští a korejští průvodci mohli provádět jím zastupované cestovní kanceláře na úkor českých kolegů. Takže tohle je jeho skutečný postoj k vlastní zemi, kterou hodně poškodil.

Výsledek byl a stále je katastrofický. Například moje žena Eva vzpomínala na ruské výpravy na zámku Hluboká nad Vltavou, kde pracovala jako pokladní, a zvláště na některé jejich průvodce. Mnozí z nich byli opravdu tragici a svým skupinám vykládali třeba, že za II. světové války sídlilo na zámku gestapo (to samozřejmě není pravda) a podobné nesmysly. Naštěstí tohle bylo moc i na tehdejšího kastelána, který takové svérázné výklady zatrhl. Ale takoví lidé neznalí historie a nevzdělaní škodí obecně cestovnímu ruchu. Tato hrůza je rovněž důsledkem činnosti Tomia Okamury.

Znovu se ukazuje, že šéfovi SPD nejde o Českou republiku, ale vždy sledoval a sleduje pouze své zájmy a umí se populisticky vést na správné vlně. A když je potřeba, tak vlastenectví odhodí v zájmu svých kšeftů. 

Autor: Jan Ziegler | středa 18.10.2017 17:31 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1634x