Jak Stalin chystal Židům rudý holocaust

O antisemitismu sovětského vůdce a Leninova nástupce píše ve výborné knize ruský spisovatel a historik Arkady Vaksberg Stalin proti Židům. Čerpal z ruských archivů a jeho důkazy jsou přesvědčivé.

Masový vrah desítek milionů lidi a zločinec Josif Vissarionovič Stalin už ve svém článku v roce 1913 vyslovil názor, že Židé netvoří národ, nýbrž jsou jen asimilovanou skupinou osob. Takové mínění ovšem nebylo v silně antisemitském Rusku ojedinělé. Přesvědčení, že Židé nejsou národem, sdílel i ruský premiér v letech 1907 – 1911 Pjotr Arkaďjevič Stolypin. Židé byli v carském Rusku silně diskriminováni, měli například omezený vstup na vysoké školy a mohli žít jen ve vyhrazených oblastech a tak se nelze divit tomu, že mnozí z nich se nakonec stali komunisty. Také protižidovský pamflet Protokoly sionských mudrců byl dílem carské tajné policie – Ochranky.

O Stalinově nenávisti k Židům existuje mnoho důkazů. Například v květnu 1939 byl odvolán z funkce Lidového komisaře (ministra) zahraničních věc Žid Maxim Litvinov. Později jeho nástupce Vjačeslav Molotov přiznal, že mu Stalin dal přímý rozkaz „odstraňte Židy z komisariátu.“

Po II. světové válce nechal Stalin zavraždit herce a ředitele Moskevského státního židovského divadla Solomona Michoelse. Sovětský vůdce neblahé paměti pak nechal popravit i několik dalších herců této scény a samotné divadlo pak zavřít.

Ale největší antisemitskou akcí mělo být v padesátých letech vymyšlené židovské protisovětské spiknutí s následnou odvetou v podobě masových perzekucí sovětských Židů. Všechno bylo do detailu naplánované, v okolí Moskvy už byly dokonce připraveny stovky dobytčáků, které měly Židy deportovat do nehostinných východních oblastí Sovětského svazu. Podmínky by byly srovnatelné s židovskými nacistickými transporty a tak Židé, kteří by nepřežili nelidské podmínky včetně třicetistupňových mrazů a nedostatku jídla, měli být vyhazováni z vlaků. Inu nacisté to dělali také tak. Tomuto ďábelskému plánu zabránila jenom Stalinova smrt. Nemá cenu, tady přesně citovat skvělou Vagsbergovu publikaci, nejlepší je, si ji přečíst. Nicméně důkazů o Stalinové antisemitismu autor shromáždil více než dost.      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 20.11.2018 18:00 | karma článku: 28,09 | přečteno: 1685x